Sporda engel olmaz

Sporda engel olmaz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellileri unutmadılar.

MADALYA VERİLDİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Kahraman Polat, Şube Müdürü Adnan Vural, Gençlik Merkezi Liderleri Serkan Atılgan ve Yasemin Şahiner, Dünya Engelliler günü münasebetiyle 5 Aralık 2012 tarihinde ilimizde bulunan İşitme Engellileri Okulunu ziyaret etti. Masa tenisi, dart ve badminton branşlarında mini turnuvalar düzenlenerek öğrencilerle eğlenceli zamanlar geçirildi. Mini turnuvada başarılı olan öğrencilere,  İl Müdürü Rifat Ünlü, İşitme Engelliler Okul Müdürü, Şube Müdürleri ve öğretmeler madalyalarını verdi.

MÜSABAKALAR DÜZENLENDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığının projesi olan ?Tek Kullanımlık Sanma Çöpe Atmaya Kalkma? projesinde toplanan kalemlerin bir kısmını İşitme Okulunda öğrenim gören öğrencilerine hediye edildi. Okul ziyareti tamamlandıktan sonra Olimpik Yüzme Havuzunda, işitme engelli sporcularına yönelik turnuva düzenlendi. Yapılan Turnuvaya Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ve Diğer Kamu Kuruluşlarının Müdürleri katıldı. 7 Aralık 2012 tarihinde 17 Ağustos Spor Salonunda düzenlenen golbol müsabakaları ile Halter Salonunda düzenlenen halter müsabakalarında Görme Engellileri Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Görme Engellileri Spor Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tanrıkulu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Rifat Ünlünün katımlıyla gerçekleşti.

MÜSABAKA BAŞARISI

Halter salonunda bedensel engelli sporcularımıza yönelik halter turnuvası yapıldı ve dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ve Görme Engellileri Spor Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, Görme Engellileri Spor Federasyonu Orhan Tanrıkulu verdi. Halter müsabakalarının ardından golbol müsabakalarına geçildi. Golbol müsabakalarına Görme Engelliler, Bedensel Engelliler, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli katıldığı turnuvada kazanan taraf Görme Engelliler oldu.

BİZE İMKÂN VERİN

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün çıkarmış olduğu takımda İl Müdürü Rifat Ünlü?de oynadı. Eğlencenin ve heyecanın bol olduğu müsabakalarda, görme engellileri ile eşit koşullarda yarışmak için gözlerini bağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli, Kırıkkale Üniversitesinin öğrencileri ve Bedensel Engelli sporcular müsabakalarda çok zorlandı. Golbol müsabakalarının sonunda yapılan ödül töreninde konuşma yapan Görme Engelliler Federasyon Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ?Bize imkanlar verildiğinde ve bize güvenildiğinde neler yapabileceğimizi Paralimpik Olimpiyatlarında gösterdik.?

ENGELLERİ BERABER AŞACAĞIZ

?Bize tesislerini açan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ailesine ve bize karşı her türlü desteği veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü?ye teşekkür ederim? dedi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ise ?Maçlar her birimiz için ibretler içeriyor. Arkadaşlarımız her ne kadar gözleri ile görmüyorlarsa da, gönülden görüyorlar. Biz birbirimizi gönülden görüyoruz. Daha nice spor müsabakalarında hep birlikte olacağız ve engelleri beraber aşacağız? dedi.

BAŞARI GÖSTERDİLER

Konuşmasının devamında Müdür Ünlü ?Her yıl  Dünya Engelliler Günü olarak kutlanan 3 Aralık, engellerin aşılabileceğini gösterebileceğimiz, her güngörmezden gelinen engellilere olan duyarlılığı artırabileceğimiz sosyal bir sorumluluk günü. Onlar, bir çok zorluğa rağmen başarılara imza atmış adlarını sıksık duyduğumuz etkinliklerde isimlerini yazdırmayı başardılar. İçinde yaşadıkları koşullar zor. Ama yine de yılmadan, kimi olimpiyatlarda birinci oldu, kimi ayağıyla resim çizdi, kimi enstrüman çaldı, kiminin şarkıları dillere dolandı. Onlar hayatı hep dopdolu yaşıyorlar; kimi zaman engelli kimi zaman engelsiz... Tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler günün kutlarım? dedi. Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi ve dereceye giden sporculara madalyalarını İl Müdürümüz Rifat Ünlü ve Görme Engelliler Federasyon Başkanı verdi. 



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ