?Spora Engel Yok? Projesi sınırlarımızın dışına çıktı

?Spora Engel Yok? Projesi sınırlarımızın dışına çıktı

FARKLI VE PRATİK BİLGİ EDİNDİLER

?Spora Engel Yok? Projesi sınırlarımızın dışına çıktı

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, Proje İletişim Merkezi Derneği ve Kadın Bilgi Proje Paylaşım Merkezi Derneği ortaklığında yürütülen proje sınır ötesinde yabancı ülkelerde kabul gördü.

BAKANLIĞIN PROJE HİBE PROGRAMI

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı proje hibeleri kapsamında desteklenen ?Spora Engel Yok (SEY)? projesi hakkında bilgi veren Tüm Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç, KABİPAM Başkanı Fatma Baykaldı ve Proje Koordinatörü Barış Gümüşbaş, ?İldeki tüm engellilerin toplumsal entegrasyonunu sportif faaliyetlerle gerçekleştirip, verilecek paralimpik spor eğitimleriyle birlikte Kırıkkale´de bulunan engellilerimiz ulusal ve uluslararası tüm spor müsabakalarında ilimizi temsil edeceklerini söylediler.? Yurtdışı proje faaliyetine katılan 8 kişilik Heyet bir hafta boyunca Almanya´da ve Lüksemburg´da birçok kamu kuruluşu ve STK´yı ziyaret ederek engellilerin yaşam ve çalışma alanları hakkında bilgi toplama fırsatını buldular.

FARKLI VE PRATİK BİLGİ EDİNDİLER

Farklı ve pratik bilgilerle Ankara´da ve Kırıkkale´de kurulacak ?Toplum Yaşam Merkezi? için Almanya ziyaretinin katkılarının çok değerli olduğunu belirttiler. Almanya´da Doğan ALTAN, Frankfurt Türk Sanat Müziği Sevenler Derneği üyesi Nesrin Rosenberger tarafından yönlendirilen heyet, daha sonra Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı´nın misafiri oldu. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı´ya proje hakkında bilgi veren Spora Engel Yok proje grubu, ortak faaliyetlerde ilgili bir dizi plan çalışmasında bulundu. Ayrıca Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç, Kırıkkale Belediyesinin desteğiyle kurulan ve ilimiz istasyon mevkiinde bulunan Engelsiz Kafeye tüm Kırıkkalelileri davet etti.

HABER: SİBEL PEHLİVANLI



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ