Spora amatör başlayın, profesyonel devam edin

Spora amatör başlayın, profesyonel devam edin

AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİNİN KAPANIŞINA KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİNİN KAPANIŞINA KATILAN VALİ HAKTANKAÇMAZ GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Spora amatör başlayın, profesyonel devam edin

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası bu yılda 9 -15 Ekim 2017 tarihlerinde Kırıkkale 17 Ağustos Spor Salonunda gerçekleştirildi.

KAPANIŞ TÖRENİ YAPILDI

Düzenlenen etkinliklerin Kültür Merkezindeki kapanış törenine; Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Yasin Özdemir, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu İl Temsilcisi Sırrı Zengin, Amatör Spor Kulüp Başkanları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

AMAÇ GENÇLERE SPORU SEVDİRMEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir yaptı. Özdemir yaptığı konuşmada, Gençlere sporu sevdirmek, gençleri spor salonlarına çekmek için birçok faaliyetlerinin bulunduğunu belirterek, ?Sporla birleştirilmiş bir hayat çok daha mutlu ve çok daha sağlıklı olacaktır. Amatör Spor Haftası dolayısıyla yapılan yarışmalara katılan sporcular arasından şampiyonlar çıkacaktır? dedi. Törende konuşan Vali Haktankaçmaz da, Amatör Spor Haftası´ndaki amacın, sporu olabildiği kadar tüm vatandaşlarımızın arasında yaymak ve olabildiği kadar insanımızı harekete teşvik etmek olduğunu söyledi.

SAĞLIKLI OLMANIN ÖN ŞARTI SPOR

Sağlıklı olmanın ön şartının spor yapmaktan geçtiğini belirten Vali Haktankaçmaz, ?Çağımızın çalışma ortamı, masa başında hareketsizliği teşvik eder mahiyettedir. Herkes bir koşuşturma içerisinde. Bu koşuşturmacada esasen bize emanet olan vücudumuzu  çoğu kez ihmal ediyoruz. Vücudun fiziksel harekete ve enerjisini atmaya ihtiyacı var, vücudumuz bunu da ancak sporla yerine getirebilir? dedi.

GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan Vali Haktankaçmaz, ?Spora amatörce başladınız ama profesyonelce devam edin. Çalıştıktan sonra başarı kendiliğinden gelecektir. Sporun yanı sıra sizlere tavsiyem en az bir müzik aletini kullanmayı öğrenin. Bunları yaptığınızda göreceksiniz ki derslerinizdeki başarı da bu oranda artacaktır? ifadelerine yer verdi.

DERECEYE GİREN SPORCULARA ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmaların ardından Vali Haktankaçmaz, 2017 sezonunda Ulusal ve Uluslararası müsabakalarda derece alan sporcuların ödüllerini verdi. Ayrıca, Amatör Spor Haftası boyunca düzenlenen turnuvada başarı elde eden sporcuların ödülleri de protokol üyelerince takdim edildi. Ödül töreninin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

HABER: KIRIKKALE VALİLİĞİ



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ