Spor kompleksimiz olacak

Spor kompleksimiz olacak

Vali Ali Kolat, şehirde sportif aktivitelerin geliştiğini ve bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Kırıkkale'ye ‘Spor Kompleksi' yapılacağı müjdesini veren Kolat, bu konuda çalışmaların başlayacağı ve en kısa zamanda projenin netleşeceğini bi

VALİ ALİ KOLAT, ŞEHİRDE Kİ GENÇLERİN SPORA YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLARININ OLDUĞUNU SÖYLEDİ. GENÇLERE HİTAP ETMEK İÇİN SPOR FAALİYETLERİNİ VE PROJELERİNİ ARTIRACAKLARINI BELİRTEN KOLAT

Spor kompleksimiz olacak  

Vali Ali Kolat, şehirde sportif aktivitelerin geliştiğini ve bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını söyledi. Kırıkkale’ye ‘Spor Kompleksi’ yapılacağı müjdesini veren Kolat, bu konuda çalışmaların başlayacağı ve en kısa zamanda projenin netleşeceğini bildirdi.

ÖĞRENCİLERİN UFUKLARI GENİŞLİYOR

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Yaz Spor Okulu’ kursları tamamlandı. 2241 erkek, 1259 kız öğrenci olmak üzere toplam 3500 öğrenci ile kursun tamamlandığını belirten Vali Ali Kolat, gençlerin 3 aylık yaz tatili döneminde spor yapmasının hem bedenen, hem de ruhen önemli olduğunu söyledi. Yaz tatili döneminde öğrencilerin evlerinde bilgisayar oyunu oynamanın yerine, burada spor yaptığını ve ufuklarının geliştiğini belirten Kolat, sporla birlikte gelişmişliğin geleceğini bildirdi.

ŞEHİRDEKİ SPORTİF FAALİYETLER

Şehir de spora yönelik önemli çalışmalar yapılacağını belirten Vali Ali Kolat, Kırıkkale’ye; ‘Spor Kompleksi’ kurulacağını söyledi. Önemli projelerin üstünde durduklarını belirten Kolat, şehirde sosyo kültürel ve sportif projelerin ağırlık kazanacağını bildirdi. Kolat konuşmasının devamında,  “Gençlerimizin geleceği bizim için son derece önemlidir. Bu kapsamda onların geleceğe daha verimli ve iyi bir şekilde yetişmesi için bütün imkânları kullanmalıyız.” dedi.Sporun insan sağlığını da zinde tuttuğunu ifade eden Kolat, öğrencilerini duyarlılık göstererek kurslara gönderen velilere de teşekkür etti.

ÖĞRENCİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, yaz okulunu başarılı bir şekilde geçiren öğrencilerin teşekkür belgesi ile ödüllendirildiğini söyledi. Ünlü konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Toplumumuzda paylaşabilmek, sevmeyi ve hoşgörü içerisinde birbirleriyle yaşayabilmeyi öğrenebilmek ve bunu sağlıklı bir bünyeyle yapabilmek ancak sporla mümkündür. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfederek onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak istiyoruz. Sporda en büyük hedeflerimizden biriside Kırıkkale’den olimpiyatlara şampiyon sporcular yetiştirmektir. Yaz spor okulları sayesinde çocuklarımızı spora yönlendirerek yaz tatillerinde oluşan boş vakitlerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlamış bulunmaktayız.”

ÖNEMLİ PROJELER YAPTIK

“Bakanlığımız ile diyanet işleri başkanlığı, aile ve sosyal politikalar bakanlığı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde öğrencilerimizin yaz spor okullarına katılımı sağlanmıştır. Yaz kur`an kurslarında spor yapıyoruz projesi kapsamında yaz spor okullarına öğrencilerimizin katılımı sağlanmış olup, kuran kursu ve camilerimize gerekli spor malzemeleri dağıtılmıştır. 2013 yılı il spor merkezlerinde geçen yıla oranla 3 kat artış sağlanmış olup, 2241 erkek- 1259 kız olmak üzere toplamda tek branşta 3500.çift branşta 4704 sporcu ve 38 antrenörle 2013 yaz spor okulunu tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

YAZ SPOR OKULU İLE SINIRLI DEĞİL

Eğitimlerin yaz spor okulu ile sınırlı olmadığını belirten Ünlü, “Eğitimlerimiz, sadece yaz spor okullarıyla sınırlı olmayıp giz döneminde de antrenörler eşliğinde, belirli bir program çerçevesinde devam etmektedir. Tesislerimiz bütün sporseverlere açıktır. Bakanlığımızın tesisleşme adına Türkiye genelinde başlatmış olduğu 762 yeni tesisten, ilimizde de 2013 yılı içerisinde 1 adet idari hizmet binası, 52 yataklı sporcu kamp eğitim merkezi ve misafirhane, Yahşihan ilçemize 1 adet sentetik çim saha ve spor salonu yapılmıştır. Ayrıca olimpik yüzme havuzumuzun bakım onarımı tamamlanmıştır. 1 adet üniversite kampus içi gençlik merkezi, il merkezinde, Delice ve Bahşılı ilçelerimizde olmak üzere 3 adet sentetik çim saha 2014 yılı içerisinde faaliyete geçecek olan projelerimizdir.”

KIŞ KAMPLARIMIZ DA BAŞLAYACAK

“Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezimizin yapmış olduğu "gençlik şühedanın izinde, seyyah ulu çınarın izinde, seyyah bizim iller, kış kampı, deniz ve doğa kampları" projeleri kapsamında ilimiz ve ilçelerinden toplam 3617 farklı gencimiz ülkemizin dört bir yanını gezerek tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıma fırsatı bulmuşlardır.2013 yılı yaz spor okulları çalışmalarında bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağlayan başta sayın valimize, sayın belediye başkanımıza, ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere inanıp güvenen sevgili anne ve babalara, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü personeline, antrenörlere ve ilimizin değerli basın mensuplarına, göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ