SÖZLEŞMELER MASADA BİTİRİLMELİ

SÖZLEŞMELER MASADA BİTİRİLMELİ

TÜPRAŞ KIRIKKALE RAFİNERİSİ?NDE İŞÇİ EYLEMDE, UYUŞMAZLIK SÜRÜYOR

SÖZLEŞMELER MASADA BİTİRİLMELİ

Petrol-İş Sendikası üyesi işçiler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamamasını protesto etmek için sabah mesaisine 4 saat geç başladılar. İşçiler kapı önünde düdük çalarak işvereni protesto ettiler. Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer toplu sözleşmeler ile ilgili, ?Arabulucu ile yapılan görüşmelerden de sonuç alınamadığından Kırıkkale, İzmit, İzmir ve Batman rafinerilerinde eylemler başlatıldı. Biz sözleşmenin masada bitirilmesinden yanayız? diye konuştu.

 

DÜDÜK ÇALIP PROTOSTO ETTİLER

TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi R-1 giriş kapısı önünde toplanan ve aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 400 kişilik grup işbaşı yapmak yerine düdük çalarak işvereni protesto ettiler. Ellerinde sendika flaması, başlarında şapkalarla rafineri kapısı önünde bekleyen işçilere hitaben konuşan Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden olumlu bir sonuç alamaması üzerine Tüpraş`a bağlı diğer 4 rafineride eylem kararı alındığını ve uygulanmaya başlandığını söyledi.

 

CHP MİLLETVEKİLLERİ DESTEK VERDİ

R-1 ana giriş kapısı önünde toplanan işçilere Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayları Hacı Arap Karadurmuş ve Rafet Ulusoy`da rafineri önüne gelerek destek verdi. Hacı Arap Karadurmuş yaptığı konuşmadı eski bir sendikacı olduğunu ve Petrol-İş sendikasının kendisini ispatlamış gülcü bir sendika olarak üyesinin haklarını sonuna kadar savunacağını belirterek siyasetçi olarak sendikanın yanında olduklarını bildirdi.  

 

İŞVERENİN OLUMLU ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ

Recep Sefer yaptığı açıklamada ``Toplu sözleşme görüşmeleri başladığından bu yana 9 oturum gerçekleşti. Ücrette ve sözleşmenin yüklenici firmaların taşoran sınırlandırılması isteği, işe ilk girişte ücretin sözleşmeye yazılması, ücretler dengesinin sağlanması gibi bazı idari maddelerinde anlaşma sağlanamadı. Arabulucu ile yapılan görüşmelerden de sonuç alınamadığından Kırıkkale, İzmit, İzmir ve Batman rafinerilerinde eylemler başlatıldı. Biz sözleşmenin masada bitirilmesinden yanayız. İşverenin olumlu adım atmasını bekliyoruz, önümüzdeki haftaya kadar olumlu gelişme olmaz ise eylemlerimiz artarak sürecek`` dedi.  

Konuşmaların ardından işçiler yaka kartlarını takıp toplu halde işe giriş yaptılar. İşçiler haklarının bir an önce verilmesi yönünde slogan atarak işyerlerine dağıldılar

 

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama