SÖZLEŞME UYUŞMAZLIKTA, İŞÇİ EYLEMDE

SÖZLEŞME UYUŞMAZLIKTA, İŞÇİ EYLEMDE

10 Şubat 2011 tarihinde başlayan Tüpraş`ın Kırıkkale, Aliağa, Batman ve İzmit rafinerilerinde çalışan işçileri kapsayan sözleşme görüşmelerinde, ücret, müteahhit-taşeron işçiliği, vardiya sistemi, işe ilk giriş ücreti, sosyal paket, yıllık izin maddelerin

2 SAAT İŞ BIRAKTILAR

Tüpraş işvereni ile Petrol-İş sendikası arasında 9. kez sözleşme görüşmesi yapıldı. Taslakta verilen birçok madde hakkında anlaşma sağlanırken, ücret, müteahhit-taşeron işçiliği, vardiya sistemi, işe ilk giriş ücreti, sosyal paket, yıllık izin maddelerinde anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine dün sabah saat 08.00 ile 10.00 arasında işçiler iş bırakma eylemi yaptı. Tanker dolumunun durdurulduğu eyleme 4 rafineride çalışan işçiler katıldılar. İşverenin gerek idari maddeler, gerekse ücrette teklif etmiş olduğu 6 aylık dilimde yüzde 4?lük zam önerisi işçilerin istediği makul seviyeye getirilmediği müddetçe eylemin devam edeceği belirtildi.

 

MÜCADELE ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer şu açıklamayı yaptı; ?Tüpraş işçisinin Tüpraş`a sahip çıkma konusundaki samimiyetine tüm Türkiye bilmektedir. Biz Tüpraş`ın rekabetini küresel düzeyde sürdürmesine, yatırım yapmasına verimli çalışmasını destekledik. Bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Aynı yaklaşımı işverenden de beklemek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Tüpraş işçisi iyi bir yaşam koşulları için gerekli ücret düzeyine getirilmeli, çalışma koşulları geleceğe güvenle bakabileceği şekle getirilmelidir. Tüpraş işçisi sendikasına bağlıdır. Örgütlü çalışmanın ne olduğunu bilir. Mücadelesini sendikası ile birlikte kararlı bir şekilde vermiştir. Vermeye de devam edecektir? dedi.

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama