Söz verdi, gereğini yapıyor

Söz verdi, gereğini yapıyor

KULÜBÜ KAPATTIĞI İÇİN ELEŞTİRMİŞTİK

Söz verdi, gereğini yapıyor

Celal Bayar Parkı içerisinde bulunan Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübünü kapattığı için eleştirdiğimiz Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, o gün tüm Kırıkkale halkına verdiği sözü tutarak daha geniş kapsamlı bir ?Rahmi Pehlivanlı Sanat Sokağını? hayata geçirmek için gün sayıyor.

KULÜBÜ KAPATTIĞI İÇİN ELEŞTİRMİŞTİK

Göreve başladığı dönemlerde Celal Bayar Parkı içerisinde yer alan ve yaklaşık 6 yıl hizmet veren Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübünü kapattığı için köşe yazarlarımızın kalem aldıkları yazılarında eleştirdikleri Başkan Saygılı, çeşitli vesilelerle bir araya geldiğimiz ortamlarda eleştirileri sebebiyle yazarlarımızın haklı olduklarını, ancak en kısa zamanda daha geniş bir bölgeye, daha kullanışlı bir sanat alanı yapacaklarını belirtmiş, bu alanın adının da dünyaca ünlü ressamımız Rahmi Pehlivanlı´nın adının yaşatacak şekilde düzenleneceği sözünü vermişti.

YENİDEN DÜZENLENİYOR

Kırıkkale Belediyesi tarafından kısa bir süre önce başlatılan bir çalışmayla yeniden düzenlenen Rahmi Pehlivanlı Sanat Kulübü binası ve çevresi yakın zamanda yeni çehresiyle halkımızın hizmetine girmeye hazırlanıyor. Postmodern usulde alçı kaplama yapay dere etrafına yerleştirilen alçı kaplama minyatür peri bacalarıyla süslenen Rahmi Pehlivanlı Sanat Sokağında, eski bina da yeniden düzenlenerek hizmete sunulacak.

MİDİBÜS DE DEĞERLENDİRİLECEK

Öte yandan dünyaca ünlü ressamımız Rahmi Pehlivanlı´nı sağlığında kullandığı ve ?Renk Renk Türkiye´m? ismini verdiği Mercedes marka midibüsü de sokakta değerlendirilmek üzere Celal Bayar Parkına getirildi. Uzun yıllardır Kırıkkale Belediyesi Garajında çürümeye terkedilen ?Renk Renk Türkiye´m Midibüsü? de bakım ve temizliği yapıldıktan sonra Celal Bayar Parkı içerisine park eden yetkililer, bu tarihi midibüsün de sokakta değerlendirileceğini kaydettiler.

HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI

FOTOĞRAF: FATİH GENÇER



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı