Soysuzları sevindirmeyeceğim

Soysuzları sevindirmeyeceğim

BAK OĞLUM DİMDİK AYAKTAYIM

BAK OĞLUM DİMDİK AYAKTAYIM

Soysuzları sevindirmeyeceğim

Geçtiğimiz gün Sulakyurt´ta Şehit Er İsa Nazlım´ı ebediyete uğurlayan Kırıkkale hafta sonu şehit düşen Özgür Mutlu´nun acısıyla sarsıldı. Bir gün arayla iki evladını vatana kurban eden Kırıkkale ikinci şehidini de dün uğurladı. Nur Camiinde düzenlenen tören sırasında ağıtlar birbirine karıştı. Oğlunun al bayrağa sarılı tabutuna sarılan acılı anne Hatici Mutlu´nun ?Soysuzları sevindirmeyeceğim, bak oğlum dimdik ayaktayım? diye hainlere lanet okudu.

BİR GÜN ARAYLA İKİ ŞEHİT ACISINI BİR ARADA YAŞADIK

1 Aralık´ta Şırnak´ın Uludere ilçesinde PKK´lı teröristlerin yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan sözleşmeli er 20 yaşındaki İsa Nazlım´ın cenazesi, memleketi Sulakyurt´un Güzelyurt köyünde törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Bir yıllık asker iken vakan toprağına düşen Nazlım´ın acısı henüz tazeyken bir gün sonra bu defada acı haber Hakkâri´nin Çukurca ilçesinden geldi. Bir gün arayla ikinci şehit haberiyle sarılan Kırıkkaleliler bu defada ikinci şehidini bağrına bastı.

İKİNCİ ŞEHİDİMİZİ DE DUALARLA UĞURLADIK

Hakkâri´nin Çukurca ilçesinde, Güven Dağı bölgesinde PKK´lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki Özgür Mutlu ilk şehidin acısını yüreğinde hisseden binlerce Kırıkkalelinin katıldığı törenle sonsuzluğa uğurlandı. Nur camiinde kılınan cenaze namazı öncesi ay yıldızlı bayrağa sarılı oğlunun tabutuna sarılan anne Hatice Mutlu, ?Soysuzları sevindirmeyeceğim yavrum, bak ben dik duruyorum oğlum? diyerek gözyaşlarına boğuldu. 

BABA OCAĞI TÜRK BAYRAKLARIYLA SÜSLENDİ

PKK´lı teröristlere yönelik devam eden operasyonda çıkan çatışmada şehit olan 23 yaşındaki sözleşmeli Er Özgür Mutlu´nun Gürler Mahallesindeki baba ocağına ateş düştü. Gürler Mahallesi´nde ikamet eden baba Güngör Mutlu ve anne Hatice Mutlu´ya oğullarının şehadet haberini İl Jandarma Komutanlığı görevlileri verdi. Acı haberi alan şehidin anne ve babası uzun süre gözyaşı döktüler. Daha sonra oğlunun şehit haberini alan babası fenalaştı. Hastaneye kaldırılan Güngör Mutlu müşahede altına alındı. Şehit Er Özgür Mutlu´nun Kırıkkale Merkez Gürler Mahallesi, Doğu caddesindeki baba ocağına boydan boya Türk bayrağı asıldı.

İKİNCİ ŞEHİT ACISI YAŞAYAN BİNLENCE KIRIKKALELİ

Bekâr olduğu öğrenilen şehit Er Özgür Mutlu´nun cenazesinin Hakkâri´de düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Kırıkkale´ye getirildi.  Kırıkkale´ye getirilen şehit Özgür Mutlu´nun Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşları tarafından alınarak ?helallik´ alınması için baba evine getirildi. Şehidin cenazesinin baba ocağına getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı. Baba ocağında yapılan duanın ardından şehidimizin naaşı Nur Camii´ne götürüldü. Cenaze namazı öncesi aile yakınlarının ve arkadaşlarının tabutun başında ağıtlar yaktı. Öğle namazı saatlerinde Nur Camii avlusunu dolduran ve ellerine Türk Bayrakları alan binlerce vatandaş, şehit Mutlu´ya son görevini yapmak için burada toplandı.

GÖZYAŞLARI VE TEKBİRLERLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Öğle namazına müteakip İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası şehit Mutlu, dualar eşliğinde Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verilmek son yolculuğuna uğurlandı. Nur Camiindeki cenaze namazına Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri erkân, bürokratlar, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Tekbirler eşliğinde şehit Mutlu son yolculuğuna uğurlanırken, teröre tepki gösterin vatandaşlar teröristlerin bir an önce kökünün kazınmasını istedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ