Soya fasulyesinde verim alındı

Soya fasulyesinde verim alındı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Kırlangıç Köyü`nde Mustafa İbiş'e ait arazide 3 dekar soya fasulyesi ve Kösedurak köyünde Ali Er'e ait arazide 500 m2 Bamya Demonstrasyonu yapılmış ve olumlu sonuç alındığını söyledi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş yaptığı açıklamada, “İlimizde 300 bin hektar ekili alan bulunmasına rağmen sadece 156 hektar sebze ekilişi yapılmaktadır. Bamya yetiştiriciliği ilimiz ekolojisine uygun olup, merkez Aşağı Mahmutlar, Çullu mahalleleri ile Delice, Sulakyurt ilçelerimizde yetiştirilmekte ve elde edilen ürünler halkımız tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir. İlimiz sınırları içerisinde Kızılırmak geçiyor olması ve özellikle ırmağa yakın alanlarda toprak ve iklim özellikleri ile kışlık ve yazlık sebze yetiştiriciliği uygun olmasına rağmen yeterince sebze ekilişi yapılamamaktadır.”

EKOLOJİK DENGEYİ KORUYORUZ

“İl Müdürlüğümüz bu amaçla ilimizde sebze ekiliş alanlarını artırmak ve ilimiz ekolojisine uygun sebze çeşitlerinin yetiştiriciliğini çiftçilerimize tanıtmak için demonstrasyonlar kurmaktadır.Dünyayı besleyen 5-6 önemli bitkisel üründen birisi olan soyanın, yağı çıkarıldıktan sonra kalan unu insan gıdası olarak, küspesi de hayvan beslemede çok besleyicidir. Ayrıca soya proteince çok zengin olup bu özelliğinden dolayı gıda sanayisinde bolca kullanılmaktadır. Ülkemiz soya üretimi açısından uygun ekolojiye sahip olmasına rağmen, soya üretimi istenilen düzeye ulaşamamıştır” dedi.

BİTKİSEL ÜRETİMİ ARTIRMAK BİRİNCİ HEDEFİMİZ

Kırbaş; İlimizde Bitkisel üretimi hem artırmak hem de çeşitlendirmek adına demonstrasyonlar kurarak çiftçilerimize yenilikleri, modern tarım tekniklerini göstermek istiyoruz. Bu amaçla değişik ilçelerimizde ilçenin iklim ve toprak şartlarına uygun ürünlerin demonstrasyonlarını kurarak çiftçilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü