Sosyal yardımlar istihdama dönüşüyor

Sosyal yardımlar istihdama dönüşüyor

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü arasında Sosyal Yardımlar - İstihdam Bağlantısı İşbirliği Protokolü imzalanarak sosyal yardım alan bireylere y

SOSYAL YARDIMA BAŞVURMALI

Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, İşkur İl Müdürü Nazım Ulu, SYDV Müdürü Murat Kılıç ve kurum personelleri katıldı Vali Abdullah Aslaner, İŞKUR’un istihdamdaki önemini vurgularken sosyal yardım alan vatandaşların istihdam edilebilmesinde destek olacağını belirtti.

İşkur İl Müdürü Nazım Ulu ise konuşmasında merkez ve ilçe geneli vakıf personellerinin, sosyal yardım başvurusuna gelen vatandaşları öncelikle uygun açık işlere yönlendirilmesi uygun iş bulunamaması halinde sosyal yardıma başvurulması gerektiğini söyledi.  

 

YENİDEN YAPILANDIRMA

Ulu, imzalanan bu protokole göre sosyal yardım sisteminin yeniden yapılandırılması için sosyal yardım başvurusunda bulunan ya da sosyal yardım almakta olan hanelerdeki çalışabilecek durumdaki kişilerin iŞKUR` a kayıtlarının yapılması ve diğer hizmetlerden yararlanmasının sağlanması yoluyla sosyal yardım sisteminin istihdam ile bağlantısının kurulması ve etkinleştirilmesi amaçlandığını ifade etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ