Sosyal sendikacılığı tabana yayacağız

Sosyal sendikacılığı tabana yayacağız

Türk Metal Sendikası Şube Başkan adayı Bahtiyar Polat ücret sendikacılığının artık gerilerde kaldığını söyledi. Polat, sosyal sendikacılık anlayışını benimsediklerini belirterek, sosyal sendikacılık anlayışı içinde hizmet edeceklerini bildirdi

Nisan ayında yapılacak Türk Metal Sendikası Kırıkkale şube başkanlığı seçimi için adaylığını açıklayan Bahtiyar Polat iddialı konuştu.
 
SOSYAL SENDİKACILIK ANLAYIŞI
Türk Metal Sendikası Şube Başkanlığı için adaylığını açıklayan Bahtiyar Polat önceki gün gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Polat MKE Kurumu işçilerinin yıllardır çözülmeyen kronikleşmiş sorunlarının bulunduğunu söyledi. Artık ücret sendikacılığının çok gerilerde kaldığını anlatan Polat sosyal sendikalcığı benimsediklerini ve bunun mücadelesini vereceklerini belirtti. Polat ?Türkiye de hatta dünyada artık ücret sendikacılığı yok oldu, sosyal sendikacılık yapılıyor. Bizde bu anlayışı benimseyerek Genel Merkezimizin uyguladığı sosyal sendikacılığı tüm işyerlerimize yaygınlaştıracağız. İşçi arkadaşlarımızın sosyal etkinliklerde yer almasını sağlayacağız. Yıllarca çalıştığımız işyerlerimizi imkan sağlanmadığı için görmeyen ailelerimize işyerlerimizin kapılarını açacağız bu alanda bugüne kadar uygulanmayan birçok uygulamayı ve çalışmayı devreye sokacağız? dedi.
 
FELSEFEMİZ BİR OLALIM DİRİ OLALIM
İşyerlerinde birlik ve beraberlik ve iş barışının sağlanması için ?Bir olalım, diri olalım? felsefesi ile yola çıktıklarını anlatan Bahtiyar Polat, bugüne kadar işyerlerinde birlik ve beraberliğin sağlanmasına yönelik önemli adım atılmadığını bunun için ellerinden gelen çabayı harcayacaklarını söyledi. İşçilerdin çalıştıkları alanlarda yaptıkları başarılı çalışmaların onurlandırılması gerektiğini anlatan Polat emekli olan işçilerin hiç olmazsa bir plaketle onurlandırılması gerektiğini belirtti. Bunun gelenek haline getireceklerini bildiren Polat ?Eğitim ve sosyal sendikacılık anlayışını yerleştireceğiz. Bir olalım diri olalım, felsefesi ile yola çıktık iş barışını sağlamak için aday olduk? diye konuştu.
 
150 DELEGE OY KULLANACAK
Nisan ayında yapılacak seçimde 126 delegenin oy kullanacağını bildiren Polat Samsun?daki metal iş kolunda bulunan iş yerindeki 24 delegenin bu seçimde oy kullanmayacağını Genel Başkan?ın deklare ettiğini belirten Bahtiyar Polat Samsun delegelerinin bu seçimde oy kullanmayacakları için seçimin sonucuyla ilgili etkili olmayacağını söyledi. 


genc işçi
2.03.2012 22:40:48
genel başkanın samsun hakkında böyle bir acıklamasının olduğunu hiç duymadık samsun kırıkkaleye bağlı iken oy kullandırılmazsa yüksek seçim kurumuna itiraz ettiklerinde secim iptal olmazmı.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ