Sosyal hizmetler, vatandaşlar için önemlidir

Sosyal hizmetler, vatandaşlar için önemlidir

Halkımız Bilgileniyor, Kırıkkale Kucaklaşıyor? projesi kapsamında düzenlenen seminer bugünde devam etti. Bugün yapılan seminerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından katılımcılara sunum yapıldı. Sunu

ÇOCUK YUVALARINA GEREKEN ÖNEM VERİLİYOR
İlk sunu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapıldı. Sosyal Hizmetlerin önemli görevler ifade ettiği belirtilerek bünyelerinde yetiştirme yurtları bulunduğu, Korunmaya muhtaç çocuklara yönelik hizmetlerin verildiğini, Evlat Edindirme Hizmetlerinin Müdürlükçe yapıldığı belirtildi. Koruyucu Aile Hizmetleri çalışmalarında ise Koruyucu ailelerin tespit edilerek çocukların bu ailelerin yanına verilmek suretiyle aile ortamlarının temin edildiği; Çocuk Evlerinde de çocukların eğitimlerine gerekli önemin verildiği dile getirildi.
 
EĞİTİM VE DANIŞMANLIK HİZMETİ
Suça sürüklenen çocuklara eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiği de vurgulanan toplantıda yaşlı ve özürlülere yönelik hizmetlerin de yapıldığı söylenildi. Rehabilitasyon Hizmetinin verildiği, Evde Bakım Hizmetlerin de Müdürlükçe yürütüldüğü belirterek asgari ücrete yakın bakım ücreti ödendiği ifade edildi. Özel Bakım Merkezlerinde tedavi gören özürlü vatandaşların ücretlerinin devlet tarafından ödendiği, Huzurevi Hizmeti?nin de verildiği anlatıldı. Yaşlı Danışma Merkezi?nde ise yaşlılara yönelik bilgilendirme ve çeşitli faaliyet yapıldığı belirtildi.
 
MÜRACAAT ŞART
Müdürlüğün Kadın Konukevi Hizmeti verdiği dile getirilerek; başvuru yapılması halinde uzmanlarca konunun değerlendirilerek kadınlarımızın Kadın Konukevine alındığı söylenildi. Daha sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Kılıç bilgi verdi. Eşi vefat eden bayanlara her ay maaş ödemesi yapılacağı, Genel Sağlık uygulamaları için Vakfa müracaat edilmesi gerektiğini belirtti.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ