Sosyal aktiviteye önem vereceğiz

Sosyal aktiviteye önem vereceğiz

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Ekibi tarafından hazırlanan ? Biz de Bir Zamanlar Çocuktuk? çocuk oyunları projesinin ilk açılışı koordinatör okul Mehmet Ali Eren İlköğretim Okulunda gerçekleşti. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü

ÖĞRENCİLER OYUNLAR OYNADI
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Proje Ekibi tarafından hazırlanan ? Biz de Bir Zamanlar Çocuktuk? çocuk oyunları projesinin ilk açılışı Mehmet Ali Eren İlköğretim Okulunda düzenlendi. Programa Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Şube Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Konuşmaların ardından ise öğrenciler sırasıyla Tombik, mendil Kapmaca, Eşli Yakan Top, ip atlama, sek sek oyunlarını oynadılar.  Proje kapsamında İlköğretim okullarında 2.3.4. ve 5. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik geleneksel çocuk oyunlarını öğretmek, oynatmak, öğretmen ve velilerin eğitimini ve bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlendi.

AMAÇ ÖĞRENCİLERİN SORUMLULUK ALMASI
Projenin amacı gelişen teknoloji ile birlikte eski çocuk oyunlarının unutulması ve kültürel değerlerimizden uzaklaşılması nedeniyle öğrencileri teknolojinin sunduğu imkanların olumsuz etkilerinden korumak, arkadaşlık bağlarını güçlendirmek, öğrencilerin kötü alışkanlıktan uzak serbest zamanlarında iyi değerlendiren bireyler olmalarını sağlamak kendilerini ifade etmeyi, bir gruba ait olmayı ve sorumluluk alma duygularını geliştirmek amacıyla hazırlandı. Bunun açılımı da ilk olarak Mehmet Ali Eren İlköğretim Okulunda gerçekleşti. Bu programı ise Mehmet Ali Eren İlköğretim Okul Müdür Yardımcısı Metin İlhan, Beden Eğitimi öğretmeni Hilal Bıyık ve Sınıf Öğretmeni Ebru Kalaklıoğlu tarafından hazırlandı.

TURNUVA YAPACAĞIZ
Hacı Ali Okur geleneksel oyunları okullarda diri tutmak için il genelinde oyunların öğretilmesi ve devamında turnuva olacağı belirterek ? İlimiz genelinde devam etmekte olan şuan 23 tane proje var ancak bizim önemsediğimiz projeler arasında bu proje geliyor çünkü öylesine bir kuşak geliyor ki bilgisayarın başında sadece bilgisayar oyunları oynayan öğretmenlerin verdiği testleri çözen ya da yapan bir kuşak geliyor o yüzden başta Mehmet Ali eren ilköğretim okulu olmak üzere şuanda bu projenin başlangıcını 4 okul ile başlatıyoruz. Eski geleneksel oyunlarımızı okullarda diri tutmak bütün öğrencilerimize kuralları hatırlamak şeklinde bu devam edecek ilimiz genelinde de oyunların öğretilmesi ve devamında bir turnuva yapmayı planlıyoruz. Turnuvanın finalini de cumhuriyet meydanında yapmayı planlıyoruz.? Şeklinde konuştu.

BİZLERDE OYUN OYNARDIK
Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ? Bugün buraya geldiğimde ayrı bir heyecan duydum çünkü çocukluğuma döndüm ben yaşta veya benim yaşıma yakın olanlar bilir bizler oyun oynamak izin büyüklerimizden izin alırdık. Bir takım gerekçelerle izin almamız çok zordu ama buna rağmen hepimiz oyun oynardık. Bu oyunlar bize mücadele etmeyi kendimize güvenmeyi yarışmayı rekabeti karşılıklı saygıyı sevgiyi öğretti. Gerçekten artık yeni nesillerimiz gençlerimiz çocuklarımız okula geliyorlar eve gidiyorlar. Çok monoton bir yaşantı devam ettiriyorlar o nedenle biz bu teknolojinin yararlandığı bütün olumlu imkânları kullanalım ama onların bizi olumsuzluğu çocuklarımızı olumsuzluğa yönlendirmesine de müsaade etmeyelim.?


ARKADAŞLIK DUYGUSU BİLİNCİ
Karacaev ?Bu projeyi bu nedenle önemsiyoruz. Çocuklarımız oyun oynasınlar temiz havayı alsınlar kendilerine güvensinler ekip ruhu gelişsin sorumlulukları artsın ve çocuklarımız beden gelişmelerini de bu şekilde çok daha sağlıklı yapacaktır. Arkadaşlık duygusu gelişecek ve arkadaşlık duygusu artacaktır. Bu nedenle anneler babalar olarak çocuklarımıza oyun oynamaları için izin verelim hatta teşvik edelim bilgisayarın başında kalmasınlar mutlaka çocuklarımızın oyun oynamalarını sağlayalım bu olar içinde bizim içinde geleceğimiz için de daha iyi olacaktır.? Şeklinde konuştu.




1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ