SOSB işsizle umut olacak

SOSB işsizle umut olacak

SOSB İÇİN İSTİHDAM HAVUZU HABERİMİZE DESTEK YAĞIYOR

SOSB İÇİN İSTİHDAM HAVUZU HABERİMİZE DESTEK YAĞIYOR

SOSB işsizle umut olacak

Silah İhtisas Organize Sanayinde çalışabilecek deneyimli personelin belirlenmesi maksadıyla İstihdam Havuzu Oluşturma şeklindeki haberimiz ses getirdi TSO, Emekliler Dernekleri ve Muhtarlar Derneği İstihdam Havuzu önerimize destek verdiler.

YAKLAŞIK BİN 500 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK 

İnşaatı devam eden Silah İhtisas Sanayi Bölgesindeki alt yapı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

60 parsel olarak planlanan OSB´ye yatırım yapmak üzere yaklaşık 20 yatırımcının ön müracaat yaptığı öğrenildi. Silah OSB´de öngörülen yatırımcılar fabrikalarını açtığı zaman yaklaşık bin, bin 500 kişiye de iş istihdamı sağlamış olacak. Bu işyerleri faaliyete geçtiğinde karşılaşacakları en büyük sıkıntının ise deneyimli kalifiye personel konusu gündemde yerini alacak.

ÖNCEKİ HABERİMİZİN İÇERİĞİ DE BU YÖNDE

Pusula Gazetesi olarak hem Kırıkkale´de ki işsizlere hem de OSB´ye gelecek yatırımcılara katkı sağlayacağı düşüncesiyle -Kırıkkale´deki mevcut kalifiye personel listesinin bir havuzda toplanması önerisinde bulunmuştuk.

HAVUZ ÖNERİMİZE DESTEK YAĞDI

Konuyla ilgili olarak Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Emekliler Dernek Başkanı Zekeriya Aytekin, Tüm Emekliler Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Ali Rıza Kavaklı, Muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı, TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu OSB için kalifiye personel listesi oluşturma- çalışmasına gereken desteğe hazır olduklarını bildirdiler.

OSB DE ALT YAPI ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Ticaret Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Varlı; Silah OSB´nin büyük oranda tamamlandığını, elektrikle ilgili olan alt yapı çalışmasının ise halen sürdüğünü belirtti. Varlı: ? OSB´ye ön müracaat yapan yatırımcıların planladıkları tesisler faaliyete geçtiğinde hem istihdam anlamında hem de şehre sağlayacağı katkı anlamında OSB´nin cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz? dedi.

YATIRIMCI İÇİN ÖNCELİKLİ SORUN KALİFİYE İSTİHDAM

Ahmet Varlı açıklamasının devamında şunları söyledi; ? Kuşkusuz buraya yatırım yapacak girişimciler için önemli konulardan biride -deneyimli kalifiye eleman bulma- olacaktır. Dolayısıyla Pusula gazetesinin OSB için kalifiye eleman havuzu oluşturma gayesiyle bir platform oluşturma fikrini önemsiyorum. Çünkü Odamıza, halen faal olarak çalışan bazı atölye ve işyerlerinden bile, zaman zaman deneyimli kalifiye eleman aradıklarını bildiren talepler geliyor.?

KALİFİYE ELEMANLAR ODAMIZA BAŞVURABİLİR  

Varlı ayrıca istihdam konusunda oda olarak katkı sağlayabileceklerini belirterek ?İster yeni kurulan Silah OSB´de çalışabilecek, isterse halen faaliyette olan işletmelerde çalışabilecek deneyimli ve kalifiye elemanlar, Odamız Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu´na kendisiyle ilgili bilgileri yazılı olarak iletebilirler. Bize talep geldiği zaman yatırımcı ile çalışanı bir araya getiririz? dedi.

SAVUNMA SANAYİ SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı ayrıca, ?2017 yılı Nisan ayında Kırıkkale Üniversitesi tarafından Kırıkkale´de -Savunma Sanayi Sempozyumu- düzenlenecek. Bu sempozyumun özellikle Silah OSB´ye olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz? diye konuştu.

EMEKLİ DERNEKLERİ: ?BİZ DESTEĞE HAZIRIZ?

Emekliler Dermek Başkanı Zekeriya Aytekin, Tüm Emekli Dul ve Yetimler Dernek Başkanı Ali Rıza Kavaklı ile Muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı,  gazetemiz tarafından gündeme getirilen -OSB için İstihdam Havuzu Oluşturma- fikrini son derece olumlu bulduklarını belirttiler. Dernek başkanları MKE´de uzun yıllar, torna, tesviye, freze, CNC, pres, kaplama, kimya, elektrik, kaynak, sıcak soğuk tesisat, fizik laboratuvarı, röntgen uzmanlığı, dökümcülük, kalıpçılık başta olmak üzere çok değişik meslek ve branşlarda çalışarak emekli olmuş ve halen Kırıkkale´de ikamet eden binlerce emeklinin yaşadığını belirttiler.

BİZ DE PERSONEL KONUSUNDA DESTEK VERİRİZ

Dernek başkanları: ?Silah OSB faaliyete geçtiğinde buradaki işyerlerinde çalışabileceğini düşünen, MKE´de değişik mesleklerde çalışıp emekli olmuş ya da deneyimli olup şu anda işi olmayan hemşerilerimiz ad, soyad, meslek ve irtibat bilgilerini bize iletirlerse bu bilgileri bir liste halinde Ticaret Odasına ve OSB yetkililerine iletiriz? dediler.

HABER: YUNUS PEHLİVANLI



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı