SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ANCAK SAADETLE OLUR

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ANCAK SAADETLE OLUR

İl binasında partililere hitap eden Saadet Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayı Faruk Vurgun, Saadet Partisi`nin önerdiği ?Yeniden Büyük Türkiye?nin İnşası?nın içeriğini anlattı. Vurgun, ?Ekonomik, siyasal ve toplumsal ayakları vardır. Bunlar eş zamanlı y

REFAH VE ÖZGÜRLÜK

Programımız insan merkezli bir programdır. Her insan doğal olarak güvenlik, refah ve özgürlük arayışı içindedir. Bütün insanlar için güvenlik, refah ve özgürlük ancak insan haklarını esas alan bir hukuk sisteminde mümkün olur. Bu nedenle Saadet Partisi`nin temel ilkelerinden biri hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Saadet Partisi`nin ekonomik çözüm programı bu ilkelere dayanmaktadır. Adil ekonomik düzen insan merkezli fıtri ve ilmi bir düzendir. Ülkenin kalkınması ve milletin refaha kavuşturulması için gerekli olan kaynak, ?Borca Esir Olarak? değil, milli imkânların ve nimetlerin servete dönüştürülmesiyle sağlanacaktır. Milli dinamikler harekete geçirilerek ekonomik büyüme süreci hızlandırılacak; artan milli gelir toplumun katmanları arasında adil olarak paylaştırılacaktır. Türkiye kaynakları faiz, yolsuzluklar ve israfla yağmalandığından dolayı iflasın eşiğine gelmiştir. Türkiye beceriksiz, basiretsiz ve taklitçi yönetimler tarafından geri bırakılmış doğal kaynakları zengin bir ülkedir.

 

HORTUMLAR KESİLECEK

Saadet Partisi iktidara geldiğinde, daha önce olduğu gibi, bu yağmayı önleyecek; bu yarı sömürgeci ekonomik yapıyı değiştirecek ülkenin kaynaklarını üretime yönlendirerek milletimiz için insanca yaşama şartlarını oluşturacaktır. Bunun için; Devlet imkanları ile yapılan spekülasyonlarla rantiyeye aktarılan haksız kazançlar önlenecektir. Üretim ekonomisine geçilecek ve üretilen hasıla adil olarak paylaştırılacaktır. 2011 yılı Kamu Bütçesi içinde faiz giderlerinin 47,5 milyar TL olacağı ön görülmektedir. Saadet Partisi iktidarında kamu borçları kısa süre içinde yapılacak tasarruf ve üretilecek yeni kaynaklarla tasfiye edilecek ve milletten toplanan vergiler yerli ve yabancı rantiyecilere borç faizi olarak aktarılmayacaktır. Faize giden paralar 54. Erbakan Hükümeti döneminde olduğu gibi memur, işçi, çiftçi, esnaf ve emekliye aktarılacaktır. Rantiyeciye giden hortumlar kesilecek ve tasarruf edilen gelir halk katmanlarına aktarılacaktır.

 

GELİR DAR GELİRLİYE AKTARILACAK

Merkez Bankası, kaynakları israf edilmeyecek ve ülkenin reel değerleri karşılığında para arzı artırılarak halkın geliri yükseltilecektir. Üretim ekonomisinde mal=para dengesi sağlanacaktır. Hazine rantiyeciden borç almaktan kurtarılacaktır. Vadesi dolmamış faiz borçlarının nakitmiş gibi hizmet görmesine mani olunarak sembolik değerler üzerinden spekülatif kazanç yolları kapatılacaktır. Üretmeden, havadan para kazanma yolları kapatılacaktır. Reel değerler ticareti yaygınlaştırılacaktır. Kamu Tek Hesabı (Havuz) yeniden kurulacak ve bu suretle elde edilecek imkânlarla hazineye ilave gelir sağlanacak ve sağlanan gelir dar gelirliye aktarılacaktır. Kamunun Merkez Bankası`na ve diğer kamu kurumlarına olan borcu mahsup edilecektir. Devlet kurumları birbirlerine faizsiz borç vereceklerdir. Döviz kuruna yapay müdahaleler olmayacak ve reel kur politikası izlenecektir. Bankaların yurt dışı muhabir bankalarda tuttukları mevduatlarla rantiyeye kaynak aktarılması önlenmek suretiyle elde edilen gelir halkımıza aktarılacaktır.

 

SAADET PARTİSİ BOLLUK VE BEREKET GETİRECEKTİR

Vurgun konuşmasında şunları da söyledi; ?Saadet Partisi iktidarında Devlet kaynakları verimli kullanılacak, her çeşit israf önlenecek ve reel üretim artırılarak halkımız zenginleştirilecektir. Halk zengin olursa devletin geliri de artacaktır. Artan gelir toplumun katmanları arasında adil paylaştırılacaktır. Kısa zaman içinde ülkemizde işsizlik sorunu çözümlenecek ve kimse aç ve açıkta kalmayacaktır. Kaynak Paketleri`nden istifade edilecektir. Saadet Partisi Bolluk ve Bereket Getirecektir. Bizim iktidarımızda mağdur toplum kesimlerine insan gibi yaşamaları için kaynak aktarımı yapılacaktır. Bu popülist bir politika değil, adil bir ekonomik sistemin en temel gereğidir. Daha önce ekonomik programımızın adalete dayalı olacağını söylemiştik. Toplum kesimlerine haklarını vererek sadece adaleti tesis etmiş olmayacağız, aynı zamanda ekonomiyi de canlandıracağız. Toplum kesimlerinin alım gücünün yükselmesi piyasayı canlandıracak, esnafımızın yüzünü güldürecek, bu da üretimi ve istihdamı artıracaktır. Saadet Partisi bunları yapabilir, başarabilir.  Bizde bütün bunları yapacak bilgi, tecrübe, kararlılık, heyecan ve inanç var. Esasen her şeyin başı niyettir, zihniyettir, tercihtir ve bunları uygulama inancı, azim ve iradesine sahip olmaktır? dedi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız