Sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz

Sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz

TÜRK ENERJİ-SEN`DEN NET CEVAP

Sorunları çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz 

Türk Enerji- Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, basın açıklaması yaparak, Biz laf üreterek kimseyi aldatmıyoruz. Biz arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek için toplu iğne ile kuyu kazıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CENAZEYE KATILDI

Sendikanın Eti Maden İşletmeleri Genel müdürlüğü İşyeri Baş Temsilcisi ve Kırıkkale Temsilcisi Yakup Dolun'un cenaze törenine katılmak için Kırıkkale'ye gelen Özer, Kırıkkale temsilciliğinde yaptığı açıklamada, Biz Makine Kimya Endüstri Kurumunu çok önemsiyoruz. Biz bu güzide kurumumuzun yaşaması ve kurumda görev yapan personelin mali ve sosyal haklarının iyileşmesi için gerekli her türlü çabayı gösteriyoruz. Kırıkkale İl Temsilciliğimiz arkadaşlarımızın taleplerini sürekli bize ulaştırıyorlar. Bizde temsilci arkadaşlarımızın taleplerini kısa sürede ilgili birimlere ulaştırarak çözmeye çalışıyoruz. Biz, birileri gibi hem hükümete yakınız deyip ve hem de sorun çözme yerine laf üretmiyoruz.”dedi.

İFTİRA VE YALAN KAMPANYASI

Enerji Bir-Sen yöneticilerinin yetki döneminde her zaman olduğu gibi MKE personelinin desteğini almak için iftira ve yalan kampanyası başlattığını söyleyen Özer, Madem hükümete yakınsanız neden şimdiye kadar personelin fiili hizmet sorununu çözmediniz, güvenlik görevlilerinin memur olma sorununu çözmediniz, güvenlik görevlilerinin silah ve vardiya zammını çözmediniz.  Yetkili sendika olduğunuz için toplu sözleşme masasında çözülmesi gereken bu sorunları 7. Günde masadan kalkarak çözmediniz. Özer, sözlerine şöyle devam etti: Biz kurumdaki sorunları öncelikle kurum yöneticileri ile görüşüp çözmeye çalışıyoruz. Sonuç alamadığımız konuları da yargıya taşıyoruz”diye konuştu.

ENERJİ BİR-SEN KURUMDA YAŞANAN HİÇBİR KONUYU YARGIYA TAŞIMAMIŞTIR.

Biz, MKE fabrikalarında görev yapan tüm personelin fiili hizmet zammından yararlanması için 02.12.2014 tarihinde MKE Genel müdürlüğüne dilekçe verdik. Kurum yöneticileri müracaatımız üzerine Milli Savunma bakanlığı aracılığıyla Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanlığına müracaat ettiler. Yine biz eş zamanlı olarak 02.02.2015 tarihinde SGK'ya müracaat ettik. Çok kısa zamanda sonuç alacağımızı ümit ediyoruz. Güvenlik görevlisi olamaz raporu verilen Koruma ve güvenlik memurlarının memur olarak görevlendirilmesi için defalarca kurum ve Devlet Personel Başkanlığına yazılı müracaata bulunduk. Ancak sonuç alamayınca 28.06.2012 tarihinde Danıştay nezdinde dava açtık. Umarım önümüzdeki yakın bir zamanda dava lehimize sonuçlanır. Yine biz, her Toplu Sözleşme sürecinde Koruma Güvenlik görevlilerine Silah ve Vardiya Tazminatı verilmesi hususunu Toplu Sözleşme masasına taşıyoruz. Ancak, Enerji bir-Sen hükümetin isteği üzerine talepleri müzakere etmeden hemen imzalayınca, buna benzer önemli konular görüşülmeden Toplu Sözleşme bitiriliyor.”dedi.

ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR

Özer, Bir diğer konu 11 sayılı cetvelde görev yapan personelin ücretinin artırılması çabalarımız sürüyor. Bu konuda iki KİT Çalıştayı yapıldı sözleşmeli personel ücret grupları 5' den 3' düşürülüp özellikle Koruma ve güvenlik personeli gibi düşük ücret alan arkadaşlarımızın temel ücreti artırılacaktı. Ancak Enerji Bir-Sen'in toplu sözleşme masasının dışında yapılan iyileştirmelere karşı politikası nedeniyle şimdilik gerçekleşmemiştir. Ancak biz Türk Enerji-Sen olarak konunun takipçisiyiz.

Biz işimizi biliyoruz. Biz promosyon sendikacılığı yapmıyoruz. Biz Türk enerji-sen olarak gerçek anlamda sendikacılık yapıyoruz. Kırıkkale ilinde sendikamızın başarısına omuz veren Şube yöneticilerimiz, İl temsilcimiz, işyeri temsilcilerimiz ve tüm üyelerimize teşekkür ederim. Şeklinde sözlerine son verdi.”

TEŞEKKÜR ETTİ

Türk Enerji Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney de kendilerini onurlandıran Başkan Özer'e teşekkür ederek, her zaman kendilerini yanlarında gördüklerini söyledi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü