Sorunlara kalıcı çözüm üretilmeli

Sorunlara kalıcı çözüm üretilmeli

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitingle eğitim emekçilerinin sorunlarına dikkat çektiler. 24 Kasım`da seslerinin duyulması ve taleplerin dikkate alınması için alanlara indiklerini söyle

ÖNEMİ BULUNMAKTADIR

Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitinge Eğitim Sen Kırıkkale Şube üyelerinin yanı sıra öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Ellerindeki döviz ve afişlerle sloganlar atan topluluk seslerini duyurmaya çalıştı. Mitingde konuşan Şube Başkanı Yüksel Şahin, Türkiye`de sadece öğretmenlerin değil, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin de yaşadıkları ekonomik ve sosyal sorunlara gerçekçi ve kalıcı çözümler üretilmesini beklediğini söyledi. Şahin, 24 Kasım`ın, Atatürk`ün ?Millet Mektepleri Başöğretmenliğini? kabul ettiği gün olması açısından tarihsel bir gerçekliği ve önemi bulunduğunu açıkladı.

5 EKİM KABUL EDİLMELİ

Şahin, ?Ancak, ?24 Kasım Öğretmenler Günü?nün 12 Eylül döneminin bir ürünü, 12 Eylül zihniyetinin nasıl bir öğretmen istediğinin simgeleştiği bir gün olduğu asla unutulmamalıdır. 12 Eylül darbe zihniyetinin kabul ettiği bir günü, öğretmenler günü olarak kutlamamız mümkün değildir. Eğitim Sen, belirttiğimiz nedenlerle öğretmenler günü olarak, 12 Eylül zihniyetinin ürünü olan 24 Kasım`ı değil, dünya öğretmenlerinin evrensel günü olan 5 Ekim`i kabul etmektedir. Her yıl 5 Ekim tarihi, dünyanın çok sayıda ülkesinde eğitim emekçilerinin uluslararası dayanışma ve mücadele günü olarak kutlamaktadır? sözlerine yer verdi.

HAK KAYIPLARI YAŞANDI

Şahin, ?Her 24 Kasım`da öğretmenliğin kutsallığından, "onurlu bir meslek" olduğundan söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz. 10 yıllık AKP iktidarı döneminde eğitim emekçilerinin çalışma koşullarında ve özlük haklarında ciddi gerilemeler ve hak kayıpları yaşanmış, var olan haklarımızı ortadan kaldıran bir dizi düzenleme hayata geçirilmiştir? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü