Sorumlular bulunacak

Sorumlular bulunacak

Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, iş kazalarında ihmalin tek taraflı olmayacağını söyledi. " Bu olay her yönüyle araştırılacak. Olay bilirkişiler tarafından kapsamlı olarak araştırılacak. İhmal Var da dese

ÖLENLERİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI

Köksal, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Manisa`nın Soma ilçesinde elim bir kazasının meydana geldiğini belirterek, şehitlere Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğini söyledi. Soma`daki kaza ile ilgili mecliste soruşturma komisyonu kurulacağını belirten Köksal, "Yapılan idari ve adli soruşturmanın yanı sıra bir de mecliste soruşturma komisyonu kurulmak üzere bir çalışmayı bu arada başlattık. Önümüzdeki hafta içerisinde gündemimizin en önemli maddelerinden birisi bu olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

VAR DESEK’TE YOK DESEK TE OLMAZ

Köksal, Soma`daki maden faciasında sabotaj olup olmadığının sorulması üzerine, "Bu olay her yönüyle araştırılacak. Şu anda 28 savcı fiilen bu olayın içerisinde. Olay bilirkişiler tarafından kapsamlı olarak araştırılacak. Var da desek olmaz, yok da desek olmaz. Tabi ki rapor ortaya çıkartacak. Ama görünen o ki gelen ilk bilgilere göre böyle bir sabotaj ihtimalin olmadığı düşünülüyor" diye konuştu

 

 

KAZALARA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

Bir gazetecinin iş kazalarında Türkiye’nin dünya ikincisi olduğunu bu konuda her hangi bir çalışmanın olup olmadığını sorması üzerine açıklama yapan Köksal, madenciliği ayrı bir tarafta tutarsak, diğer iş kazalarında çalışanların kusurundan dolayı kazaların olduğunu iddia etti. Kimi işçinin baretini takmadığını, kimi işçinin kurallara uymadığını belirten Köksal, kazaların yüzde 99’unun işçilerin hatasından kaynaklandığını ifade etti.

 

 

GİDENLER GERİ GELMİYOR

Soma’da ki faciada ihmal var mı yok mu tartışmalarının kısa bir süre içinde bitirileceğini belirten Köksal, mecliste komisyon kurulacağını ve ölümlerin en aza indirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi. Ülkede milli yas ilan edildiğini ve herkesin üzgün olduğunu belirten Köksal, “Ne yaparsak yapalım gidenler geri gelmiyor” dedi. Köksal, gelişmiş dünya ülkelerinin yer altından çıkartılan kömürle uğraşmadığını, kömürlerin Güney Afrika’dan ithal edildiğini söyledi.

 

 

GELİŞMİŞ DEVLER DOĞALGAZ KULLANIYOR

Kömürün Türkiye için milli servet olduğunu belirten Köksal, dünyanın en tehlikeli işi olan madenciliğin Türkiye’de devam edeceğini ve yeni düzenlemelerle ölüm riskinin azaltılacağını bildirdi.

Dünya’nın en gelişmiş ülkelerinin madenlerden çıkarılan kömürle uğraşmadığı belirten Köksal, Avrupa devlerinin kömürü Güney Afrika’dan ithal ettiğini iddia etti. İngiltere, Almanya gibi ülkelerle kendilerinin bu konuda kıyaslama edilmemesi gerektiğini belirten Köksal, o ülkelerin kömür madenciliği işini artık yapmadığını bildirdi. Bu ülkeler de çoğunluk olarak artık doğalgaz kullanıldığını belirten Köksal, Türkiye’de ise kömürün hala evleri ısıttığını ifade etti.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ