Sonuna kadar direneceğiz

Sonuna kadar direneceğiz

TÜPRAŞ RAFİNERİSİ İŞÇİLERİ YİNE İŞBAŞI YAPMADI

TÜPRAŞ RAFİNERİSİ İŞÇİLERİ YİNE İŞBAŞI YAPMADI

Sonuna kadar direneceğiz

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ yetkilileri ile bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle eylem yapan işçiler dün yine işbaşı yapmadı. Bu güne kadar yarım gün iş bırakan işçiler dün gün boyu işbaşı yapmadı. Sendika başkanı Recep Sefer sonuna kadar direneceklerini söyledi.

SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ

Petrol-İş Sendikası ile işveren arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle eylem yapan TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi´nde çalışan işçiler dün yine işbaşı yapmadı. TÜPRAŞ Rafinerisi önünde basın açıklaması yapan Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer, sonuna kadar direneceklerini söyledi.

BUGÜNE KADAR YARIM GÜN EYLEM YAPTILAR

17 Nisan´dan itibaren çeşitli zamanlarda yarım gün eylem yapan işçiler, bugün 6´ncı eylemlerini tam güne çıkardı. Rafineri girişinde davul- zurna eşliğinde toplanan yaklaşık 700 işçi, halaylar çekerek işbaşı yapmadı. İşçilere hitaben konuşma yapan Petrol-iş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, "TÜPRAŞ işvereninin sözleşme yürürlük süresi, çalışma sistemi, vardiya düzeni ve özel mazeret izinleri gibi konularda ısrarcı olması nedeniyle sözleşme süreci tıkanmıştır" dedi.

İŞÇİLER SLOGANLARLA DESTEKLEDİ

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Recep sefer "İşveren, Toplu İş Sözleşmesi yürürlük süresinin 3 yıla çıkarılmasını, yılda 8 işgününe kadar verilen ücretli mazeret izinlerinin kaldırılmasını istemektedir. Vardiyalılar için haftalık çalışma süresinin 40 saatten 42 saate çıkarılması talep edilmektedir. Önceki haftalarda bu teklife karşı farklı günlerde düzenlediğimiz eylemlerle tepkimizi göstermiş ve işverene uyarılarda bulunmuştuk. Ancak işveren, işçinin sesine kulak tıkamış ve 18 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen resmi arabulucu toplantısında da aynı uzlaşmaz tavrını sürdürmüştür. İdari maddelerde işverenin yaklaşımı, toplu iş sözleşmesi müzakeresini tıkamıştır" diye konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü