Sonuç değişmeyecek

Sonuç değişmeyecek

"KEMALİST İDEOLOJİNİN EĞİTİM SİSTEMİNE KARŞIYIZ"

Sonuç değişmeyecek

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer ?Kemalist ideolojiye dayalı müfredatı ´Mustafa Kemal´e zimmetleme´ kurnazlığı sonucu değiştirmeyecek? dedi.

 KONUŞMA ÇARPITILIYOR   

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum´un Burdur Şubesi´nin İl Divan Kurulu´ndaki konuşmasının üzerinden algı operasyonu yapılmaya çalışıldığını belirten Sümer ?Atilla Olçum´un konuşmasını ?Atatürk Düşmanlığı? patentiyle süfli amaçları için kullanışlı hale getirmek ve bu çerçevesiyle maksatlı habercilikle kamuoyuna sunmak için azami gayret gösterilmektedir. Bu hokkabazlığı ?kışkırtıcı ve kutuplaştırıcı gazetecilik? adına güncel bir örnek olarak yakın dönemde gazetecilik eğitim ve öğretimlerinde kullanılabilecek bir numune olarak görüyoruz.? Dedi.

KÖKÜ DIŞARDA TV KANALI

Sümer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ?Kökü dışarıda, ucu, operasyon maksatlı ülkemizde olan, ahlaki erozyon taciri TV kanalı ve o kanalın ekran yüz(süz)leri başta olmak üzere, bugünlere dair hazımsızlıkları herkesçe bilinen kesim ve kişilerin, ?mal bulmuş mağribi? deyiminin tarihsel çerçevesini haklı çıkaran tutumlarına kaynaklık eden konuşmanın içeriği bire bir ??Yaklaşık 100 yıl boyunca bu ülkenin özellikle de eğitim alanına sirayet etmiş Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor. Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddi bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor ve inşallah işimize yolculuk konusunda da ulaşabileceğimiz bütün alanlara ulaşıp bu mücadeleyi sürdüreceğiz?? şeklindedir.?

MİLLİ EĞİTİM TEMEL KANUNU

?Bugün eğitim sistemine yön veren ve müfredatın ruhuna referans oluşturan ?Milli Eğitim Temel Kanunu?nun 1971 muhtırasının etkilerini sürdürdüğü 1973 yılında yürürlüğe girdiğini bilmek gerek. Söz konusu kanunda en kapsamlı değişikliklerden birinin de 1980 darbesinin siyasal düzlemde etkisini sürdürdüğü 1983 yılında yapıldığını göz ardı ederek Mustafa Kemal üzerinden ?medeniyet değerlerini içselleştirmiş müfredat? teklifimizi, ?vurun abalıya? formatıyla haberleştirmesini, birileri için ?cahillik?, birileri için ?hinlik?, birileri için de günün fırsatı mesabesinde ?oportünistlik? olarak değerlendiriyoruz. Diğer taraftan, eğitim sisteminin ve müfredatının ?medeniyet değerleri merkezli? olması noktasındaki teklifimiz, ilk defa söz konusu haberlere konu edilen Burdur İl Divan toplantımızda deklare edilmiş değildir. Eğitim-Bir-Sen olarak, kuruluş tarihimiz olan 1992 yılından bu yana eğitim-birey ilişkisinin biçimlendirilmiş ?vatandaş? temalı değil, yetiştirilmiş ?insan? temalı olması gerektiğini dile getiriyor; bunun için de vesayet aparatı olan Kemalist ideoloji bağlamlı müfredat yerine herhangi bir ideolojik referans içermeyen, medeniyet değerlerine dayalı ve o değerleri içselleştirmiş sistem ve müfredat için akademik çalışmalar yapıyoruz. 1992´den bu yana sayısız kez deklare edilmiş kurumsal tekliften ve bu teklifi somut uygulamaya dönüştürmek için gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan bihaber olanları, ?öğrenme-haberleştirme? odaklı 1992´den 2016´ya geçen yaklaşık 24 yıllık gecikmelerini, gazetecilik/habercilik anlamında merhamet ve iyi niyet merkezinde ?üç maymun? mottosuyla açıklamak ve ?sizin yeni mi haberiniz oldu? sorusuna verecekleri cevabı beklemek durumundayız.? ?Mustafa Kemal´in ?Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller ister? çağrısı ile Milli Eğitim Temel Kanunu´nun ikinci maddesindeki amaçlar arasında bağlantı kurmanın imkânsızlığını görmemekte direnenlerin, ?Kemalist ideolojiye dayalı müfredatı? Mustafa Kemal´in mirası/emaneti gibi göstermeleri de bu müfredatı/sistemi medeniyetimize ve değerlerine dayalı müfredat/sistem inşa ederek hükümsüz kılmayı birincil hedefleri arasında gören Eğitim-Bir-Sen´i hedef göstermeleri de, hedeflerine ulaşamayacaklarını anlamanın oluşturduğu cinnet halinin hezeyanından ibarettir. Bu hezeyanın sahiplerini üzecek, gerecek, yalan, iftira ve algı operasyonlarına tevessül ettirecek heyecanı üretmek, değişimleri yönetmek, ülkemizi ve milletimizi ?Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye? hedefi noktasında hızla sonuca ulaşmayı getirecek ?medeniyet değerlerini içselleştirmiş müfredatı inşa etmek? ve ?Kemalist ideolojiye dayalı müfredatı ilga etmek?, Eğitim-Bir-Sen´in kuruluş amaçlarının, milletimizin de vesayetten kurtuluş ve medeniyetle yükseliş kulvarlarının öncülleri arasında yer almaktadır, yer almaya da devam edecektir.?



serdar
2.04.2016 23:34:20
HAKARET, İNCİTİCİ İFADE, KÜFÜR İÇEREN MESAJLARINIZ YAYINLANMAMAKTADIR.(EDİTÖR)

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ