Sonsuza kadar!

Sonsuza kadar!

KORTEJİN TAŞIDIĞI METRELERCE UZUNLUĞUNDAKİ BAYRAK, BAZI ANLAYIŞLARA KARŞI EN GÜZEL MESAJ OLDU

KORTEJİN TAŞIDIĞI METRELERCE UZUNLUĞUNDAKİ BAYRAK, BAZI ANLAYIŞLARA KARŞI EN GÜZEL MESAJ OLDU

Sonsuza kadar!

Kırıkkale´de 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Büyük bayrak yürüyüşüne yüzlerce kişi katıldı. Birlikte yürüyen asker ve öğrenciler ?Ne Mutlu Türküm Diyene, Mustafa Kemal´in askerleriyiz, Şehitler ölmez vatan bölünmez´ sesleriyle caddeyi adeta inletti. Kortejin taşıdığı yüzlerce metre uzunluğundaki bayrak son yıllarda Cumhuriyete ve kazanımlarını karşı takınılan tavra en güzel mesaj oldu. Gençler Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma sözü verdi.

MEYDANDAKİ TÖREN MUHTEŞEM OLDU  

Kırıkkale´de 19 Mayıs Atatürk´ü anma ve Gençlik Spor Bayramı düzenlenen muhteşem törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı´ndan başlayan bayrak yürüyüşüne katılan il protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar cadde ve sokakları ?Ne Mutlu Türküm diyene´ diyerek inletti. Ankara Caddesi´nden inen öğrenciler dev Türk bayrağıyla yürürken, cadde ve sokaklarda ki esnaflar ve vatandaşlar kortej yürüyüşüne katılanlara alkışlarla destek verdi.  Bazı vatandaşlar, Türk Bayrağının üzerine şehitlerin anısına karanfil atarak, kortej yürüyüşüne katılan askerlere destek verdi.  7´den 70´e birçok kişi Cumhuriyet Meydanı´nda ellerinde Türk bayraklarıyla 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını doyasıya kutladı.

ATATÜRK´ÜN SAMSUN´A ÇIKIŞI MİLATTIR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkışının, milletin varlığını güçlendiren, umutları canlandıran ve İstiklal Mücadelesini fiilen başlatan bir adım olduğunu söyledi. Bu yönüyle 19 Mayıs´ın, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç alınarak zulme, emperyalist güçlere karşı verilen bir mücadele olduğunu ifade eden Ünlü, güçlü bir Türkiye´nin adımlarının o dönemlerde atıldığını ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini kaydetti.

19 MAYIS MİLLİ MÜCADELENİN RUHU

Ünlü konuşmasının devamında,  GENÇLİĞE YATIRIM EN DOĞRU YATIRIMDIR ?Zaman öyle hızlı akıp geçer ki dünün gençleri bugünün yetişkinleri olur. Büyük sorumluluklar alırlar. Karar verme, verilen kararları uygulama konumunda olurlar. İnsanlık için, dünya için, yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış, genç kuşaklara ihtiyaç vardır. Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde şükür, böyle bir potansiyele sahibiz. Nüfusumuzun şu an itibariyle önemli bir kısmının yirmi beş yaş altında olması bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır.?

SİZLERİN VARLIĞI BİZE GÜVEN VERİYOR

?Sizlerin varlığı bize güven veriyor. Sizin varlığınız Türkiye Cumhuriyetinin varlığı demek. Türkiye´nin yarını demek sizin güler yüzünüz, mutluluğunuz, özgüveniniz, sağlığınız, uyuşma sevinciniz, inancınız yarınlarımızın ipuçlarıdır. Size bakarak yarınlarımızın ışıltısını görebiliyoruz. Biz, bir olarak beraber olarak var olmanın mümkün olduğunu omuzlarını aşındırarak defalarca kanıtlamış bir milletiz. Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı, onların tuzaklarım boşa çıkaracak politikalar uyguluyoruz.?

MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE

?İyiliği emredip kötülükten sakındırmayı emreden bir inancın mensuplarıyız. Nerede bir iyilik varsa ona omuz vermeyi, nerede bir kötülük varsa ondan yüz çevirmeyi bir var oluş şartı olarak benimsemiş, olmak zorundayız. Ömürlerinin baharında hiçbir fidanın boynunun bükülmesini istemiyoruz. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye, varlığını iyilik ve güzelliklerle anlamlandırmış gençlerin ellerinde biçimleniyor. Çağını idrak etmiş, ayakları, geçmişinden aldığı ilhamla yere sağlam basan, yarına yüksek ideallerle bakan Türk gençliği, önce yakın coğrafyalara, sonra dünya gençliğine ilham kaynağı olabilir.?

YARININ TÜRKİYE´Sİ İÇİN DEĞERLİSİNİZ

?Yarına güvenle bakabilmemizin teminat sizlersiniz. Ülkemizin özgürlüklerle önü açılıyor. Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tek vücut olarak ortak ideallere koşuyoruz. Bunun için sizler, bugünün ve yarının Türkiye´si için değerlisiniz. Unutmayınız ki, ?Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" güçlü nesiller için çok çalışmalıyız. Bu inançla 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının, Kırıkkale´mize, ülkemize ve tüm dünyaya; barışa huzura, mutluluğa açılan bir kapı olmasını diliyorum? dedi.

Haber: Murat Karadağ



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ