Son tarih 1 Eylül

Son tarih 1 Eylül

TOPRAK ANALİZİNDE GEÇ KALMAYIN!

Son tarih 1 Eylül

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, toprak analiz desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 1 Eylül tarihine kadar toprak analizi yaptırmaları gerektiğini hatırlattı.

AMAÇ BİLİNÇLİ TARIM

Konu hakkında bilgilendirme açıklaması yapan İl Müdürü Kırbaş şu tavsiye ve uyarılarda bulundu: ?Çiftçilerimizin hem doğru tarım yapmak ve hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın toprak analiz desteğinden yararlanması için analiz de geçen süreyi de dikkate alarak toprak analizi yaptırmada geç kalmamaları gerekmektedir. Toprak analiziyle çiftçimiz hangi gübrenin ne kadar, ne zaman ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Gübre çeşidi yanlış ise bitkiyi yakabilir, kurutabilir ve toprağın tuzluluk oranını arttıracağı için verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkiler. Toprak analizi yapılarak bilinçli ve doğru tarım uygulamasına ilk adım atılmış olunur.

HER YÖNDEN OLUMLU

?Üreticiler toprak analizi yaptırarak toprağın; yapısını, bünye sınıfını, PH´sını yani asitlik bazlık durumunu, tuzluluk durumunu, organik madde ve diğer besin elementlerinin miktarın öğrenmiş olurlar. Böylece hem şayet varsa toprağın sorununu öğrenerek ıslah yoluna gider ve toprağı iyileştirir ve hem de ekeceği ürün için gerekli olan gübrelerin çeşitlerini, uygulama miktarlarını ve zamanlarını öğrenmiş olur.?

DEKARA 2,50 TL DESTEK

Ayrıca Kırıkkale´de bulunan özel TAR-VAK toprak analiz laboratuvarında incelemelerde bulunan İl Müdürü Kırbaş, Kırıkkale´de 2014 yılında 141 bin 235 dekar alanda, bin 217 çiftçimiz 353 bin TL toprak analiz desteği aldığını söyleyerek arazi büyüklüğüne bakılmaksızın Bakanlıkça dekara 2.50 TL destek verildiğini vurguladı. Kırbaş, ?Çiftçilerin bilinçli tarım yapabilmeleri için mutlaka toprak analizleri yaptırmaları gerekmektedir?  dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü