SOKAKTAKİ AİLEYE YARDIM ELİ UZANDI

SOKAKTAKİ AİLEYE YARDIM ELİ UZANDI

Kırıkkale´ye çalışmak için gelen 3 çocuklu ailenin 20 gündür boş bir arazide barınmaya mücadelesine itfaiye ve Valilik son verdi.

OTELE YERLEŞTİRİLDİLER

Şanlıurfa´dan mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak amacıyla önce Kırşehir´e daha sonra da Kırıkkale´ye gelen Dişçi ailesi, Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arkasında bulunan boş arazideki ağaçların altında kalmaya başladı. Ziya ve Ayzeliha Dişçi çifti ve 3 çocuğunun, çadır ve benzeri bir korunak olmaksızın zor şartlar altında barınmaya çalıştığını gören itfaiye ekipleri, durumu Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne bildirdi. Vakıf görevlileri aileyi bir otele yerleştirdi. Ailenin eşyaları da itfaiye ekiplerince bir depoya konuldu. Çeşitli rahatsızlıkları olduğu belirlenen Ayzeliha Dişçi de ambulansla sağlık kontrolü için Yüksek İhtisas Hastanesine kaldırıldı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Ailenin 15-20 gündür burada göçebe halde yaşadığını ifade eden itfaiye eri Samet Çalışkan, yaptığı açıklamada ?2, 7 ve 8 yaşlarındaki 3 çocuğu ile ağaçların altında zor şartlar altında barınmaya çalışan aileye zaman zaman yiyecek konusunda yardımcı oluyoruz ailenin yardıma muhtaç olduğunu gördük. Yetkililerle irtibata geçip yardımcı olunması için elimizden geleni yaptık. Arkadaşlarımızla beraber yüreğimiz dayanamadı. Elimizden geleni yapmak için uğraştık, çabaladık." dedi



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ