Sokaklardan Dünya Şampiyonluğuna

Sokaklardan Dünya Şampiyonluğuna

Wushu Federasyonu Ankara Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Kırıkkaleli hemşerimiz Hüseyin Yılmaz, disiplin sporlarının gençlerin eğitiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Sokaklarda zararlı alışkanlıklarda mücadele ederken, bu spor saye

SOKAKLARDA ZARARLI ALIŞKANLIKLARLA BOĞUŞURKEN BUGÜN BİRÇOK SPORTİF BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERE DESTEK VERMENİN, BAŞTA KIRIKKALE BELEDİYESİ OLMAK ÜZERE BİRÇOK KURULUŞUN BOYNUNUN BORCU OLDUĞUNU BELİRTEN HÜSEYİN YILMAZ’DAN GAZETEMİZE ÖZEL ÇARPICI AÇIKLAMALAR…

Sokaklardan Dünya Şampiyonluğuna

Wushu Federasyonu Ankara Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Kırıkkaleli hemşerimiz Hüseyin Yılmaz, disiplin sporlarının gençlerin eğitiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Sokaklarda zararlı alışkanlıklarda mücadele ederken, bu spor sayesinde birincilik kürsüsüne çıkan birçok gencimiz var” dedi.

KUNG-FU AVRUPA ŞAMPİYONU

Gazetemiz Köşe Yazarı Habilhan Pehlivanlı’ya, yaptıkları çalışmalarla ilgili önemli açıklamalar yapan Hüseyin Yılmaz, Kırıkkale’de de çok yetenekli sporcular olduğunu, bu gençlerin yetiştirilebilmesi için başta Kırıkkale Belediyesi olmak üzere, sivil-resmî kurum ve kuruluşların desteğine ihtiyaç duyulduğunu beyan etti. Kırıkkaleli gençlerin hem yetenekli hem de cesur olduğunu belirten Yılmaz, Kendisinin 7 yaşında Kırıkkale’de Tekvando’ya başladığını, Ankara, Trabzon, Sakarya gibi illerde müsabakalara katıldığını, Kung-Fu, Kick-Boks, Boks ve Tekvando alanında çeşitli başarılar elde ettiğini ve Kung-Fu’da Avrupa Şampiyonu olduğunu belirtti.

14 EYLÜL’DE ANKARA’DA GÖSTERİ

14 Eylül’de Ankara’da Pursaklar Spor Salonunda 17 ilin katılımıyla gerçekleştirilecek olan  “Amatörlükten Profesyonelliğe Geçiş Programında” Kırıkkale’den de 7 sporcunun katılacağını belirten Yılmaz, “Wushu Sporu Kırıkkale Temsilcisi olan Saffet Uslu bu sporları tamamen kendi imkânlarıyla yürütmeye çalışıyor. Biz Ankara’da işadamları ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten ciddî destekler alıyoruz, ancak Kırıkkale’de ne belediyenin ne de işadamlarının böyle bir desteği var. Oysa bu destek sağlanmış olsa Kırıkkale’den ne cevherler çıkar ve bu tür programlara çok daha fazla sporcunun katılımı sağlanır” dedi.

DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

Kırıkkale’de gerek Wushu, gerekse Aikido ve Budakaido sporlarıyla ilgili seminerler, hakem kursları ve spor okulları açmak istediklerini belirten Wushu Federasyonu Ankara Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Hüseyin Yılmaz, tüm bu çalışmaları yapabilmek için STK’ların, sivil ve resmî kuruluşların ve hepsinden önce de, Ankara örneğinde olduğu gibi belediyenin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

EN GENÇ DÜNYA ŞAMPİYONU

Wushu’nun 2 dala ayrılan bir spor olduğunu belirten Yılmaz, “Ta-o-lu” isimli jimnastik tarzı bir Wushu dalında en genç dünya şampiyonunun Elif Akyüz adında 14 yaşında bir Türk kızı olduğunu belirtti.

MADDE BAĞIMLILARI SPOR MERKEZLERİNDE

Ankara’da Büyükşehir Belediyesi Ulus Gençlik ve Spor Merkezinde özellikle madde bağımlısı sokak çocuklarına ücretsiz eğitim verildiğini belirten Yılmaz, “Bunlardan Avrupa ve Dünyada dereceye giren birçok sporcu var. Hatta bu konu meclis gündemine de taşındı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yapılan çalışmaları takip etmeye başladı. Kırıkkale Temsilciliğinin de bu tarz bir destek görmesi halinde problemli gençler de bu tarz merkezlerde yetiştirilebilecektir” dedi.

ÖZEL HABER – HABER/FOTO: HABİLHAN PEHLİVANLI

 



şahin EROĞLU
17.09.2013 11:54:16
selam.. öncelikle bu tür sporlara destek verdiğiniz için ilginize teşekkür ederim. fakat..? bu haberde adı geçen sporcular cafer s ve vedat ali ö isimli sporcular benim sporcularımdır bu çocuklar hayatlarında sigara dahi içmemiş kişilerdir ikiside okuyan arkadaşalarına ve çevresine topluma saygın kişilerdir dünya ve avrupa dereceleri yapmış ve hala spor hayatlarına aktif olarak devam etmektedirler böyle ahlaklı ve örnek kişilerin isimlerinin böyle anılması bizi ve ailesini kesinlikle rahatsız etmiştir bu konunun acilen düzeltilmesini rica ediyorum.

1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ