Sokaklarda dilenci istilası

Sokaklarda dilenci istilası

Kırıkkale?de her köşe başında bulunan dilenciler bu Cuma günüde Cami önlerini ve parkları mesken tuttu. Zabıta ekiplerinin kovalamaktan bıktığı dilenciler, her köşe başında duygu sömürüsü yapmayı sürdürüyorlar.

HER KÖŞE BAŞINDA BİR KAÇ TANE
Kırıkkale?de son günlerde dilenci sayısında artış yaşanmaya başladı. Özellikle camilerin önünü mesken tutan dilenciler camiden çıkan insanları rahatsız etmeyi sürdürüyorlar.. Vatandaşların dini duygularından istifade etmeye çalışan dilenciler, şehir merkezinde sokak başlarını, parkları mesken edindiler. Mahallelerde ev, ev dolaşarak yardım isteyen dilencilerden bıkan vatandaşlar yetkili mercilere şikayette bulunurken, zabıta ekipleri ise dilencileri toplamaya bitiremiyor.

CEZA BİLE SORUNU CÖZMÜYOR
Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekipleri için Cuma günleri mesainin iki kat artmasına zemin hazırladı. Halka gıda sunan tesisleri, satıcıları, fırınları sürekli denetleyen ve hiçbir olumsuzluğa göz yummamak için çalışan ekiplerin başına dilenciler bela oldu. Kısa bir süre önce yapılan bir operasyonla toplanarak geldikleri yerlere gönderilen dilencilerin yerine yenilerinin gelmesi, sayılarının da tam iki kat artması, zabıtaları canından bezdirdi.

HERKESE SADAKA VERİLMEZ
Üç ayların içerisinde hayır hasenatların daha yoğun olduğunu dikkate alarak dilenciliği meslek haline getirmiş bulunduğunu dile getiren İl Müftüsü Bekir Gerek, yardım yapılacak, sadaka veya fitre verilecek kişilerin, iyi seçilmesi gerektiğini ve her önüne gelene, her kapıyı çalana yardım yapılması gerektiğini hatırlattı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ