Sokak hayvanlarına yuva yaptılar

Sokak hayvanlarına yuva yaptılar

YAHŞİHAN BELEDİYESİ YİNE SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI

YAHŞİHAN BELEDİYESİ YİNE SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI

Sokak hayvanlarına yuva yaptılar

“Bir çivi de sen çak, bir yuva da sen yap” sloganıyla yaklaşık elli gönüllü hayvan dostuyla birlikte kedi ve köpek kulübeleri yapan Yahşihan Belediye Başkanı Türkyılmaz, imkânı olan herkesten bu duyarlılığı göstermesini istedi.

Gönüllüler ve birim müdürleriyle birlikte sokak hayvanlarına yuva projesi yapan Türkyılmaz, hayvan dostlarına kayıtsız şartsız destek verdi. Belediye imkânlarıyla temin edilen malzemelerden kedi ve köpek yuvası yapılarak sokak hayvanları için oluşturulan geçici barınağa gönderildi.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında, "Biz Belediye Başkanlığına seçildiğimizde ‘Ülkede model, bölgede lider’ sloganıyla yola çıktık. İlk geldiğimizde burada arkadaşlarla beraber sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Seçimi kazandığımızda çiçek istemedik. Biz köpek maması ve kedi maması istemiştik. Türkiye'nin her yerinden gelen 50'ye yakın gönüllü arkadaşla beraber karınca misali kışa hazırlık yapıyoruz” dedi.

Türkyılmaz, “Tüm kamuoyuna sesleniyorum: 1 keser, 1 çivi, 1 tahta en fazla 25 dakika sürüyor bir köpek kulübesini yapmak. Buradan tüm hayvan severlerden ricamız ellerinde bulundurdukları tahtaları, çivileri, keserleriyle bölgede bulunan hayvanlara birer yuva yapsınlar. Burada bulunan 50 gönüllü arkadaşımızla beraber hedefimiz bugün 150 yuva yapmak. Yaklaşık 300 can yoldaşımıza ev sahipliği yapıyoruz. Benim ricam tüm kamuoyundan 1 kap su, 1 yemek, 1 kulübe… Hazırlığımız şimdiden olsun” şeklinde konuştu.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü