SOKAK HAYVANLARINA SICAK YUVA

SOKAK HAYVANLARINA SICAK YUVA

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın sokak hayvanlarına yönelik örnek projeleri devam ediyor.

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın sokak hayvanlarına yönelik örnek projeleri devam ediyor.

Türkyılmaz, önceki aylarda ilkini gerçekleştirdiği "Bir çivide sen çak, bir yuvada sen yap" projesinin ikincisini gerçekleştirmek için 100'e yakın hayvanseverle bir araya gelerek, atık tahtalardan kedi ve köpekler için 50 adet kulübe yaptı.
 
TÜRKYILMAZ’IN BU DAVRANIŞI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz,önceki aylarda ilkini gerçekleştirdiği "Bir çivide sen çak, bir yuvada sen yap" projesinin ikincisini gerçekleştirmek için hayvanseverlerle bir araya geldi.Hayvanseverlerle birlikte el birliği ile hayvan kulübeleri yapan Türkyılmaz’ın bu davranışı büyük beğeni topladı.“Bir çivi de sen çak, bir yuva da sen yap” sloganı ile yaklaşık elli gönüllü hayvan dostu beraberinde kedi ve köpek kulübeleri yapan Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, imkânı olan herkesten bu duyarlılığı göstermesini istedi. Gönüllüler ve Birim Müdürleri ile birlikte sokak hayvanlarına kulübe yapan Türkyılmaz; hayvan dostlarına destek verdi. Sokak hayvanlarına her zaman destek veren Türkyılmaz, kedisi ölen bir vatandaş için cenaze töreni gerçekleştirip, kedi mezar yeri tahsis etmişti. Hafta sonu mesaisinde yuva yapma etkinliğine destek veren Türkyılmaz, belediye başkanlığını kazandığında tebrik için makamına çiçek yerine köpek ve kedi maması istemişti.Hayvanseverler bu tür etkinliklerde olmaktan mutlu olduğunu belirtti. İlçedeki bazı esnaflar ise kendi imkânlarıyla yaptırdığı kulübeleri belediye görevlilerine teslim etti.
 
BİR ÇİVİ, BİR KESER, BİR TAHTA MUTLULUĞA YETER

Kış mevsiminde sokak hayvanlarının üşümemesinin önüne geçmek istediklerini belirtenYahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Sokak hayvanlarımız üşümesin diye daha önceki aylarda ilkini yaptığımız "Bir çivide sen çak, bir yuvada sen yap" projesinin ikincisini gönüllü hayvanseverlerimiz ile gerçekleştirdik. Belediyemiz imkânlarıyla geri dönüşüm malzemelerinden temin ettiğimiz malzemelerden elde ettiğimiz yuvalar sayesinde sokak hayvanlarımız bu kış üşümeyecek. ‘Bir çivi, bir keser, bir tahta mutluluğa yeter’. Lütfen elimizden geldiği kadarıyla bugün burada yapmış olduğumuz tahtaların tamamı geri dönüşüm. Sadece çivileri biz belediye imkânlarıyla kullandık. Buradaki bütün ürünler bütün malzemeler dışarıdan topladığımız vatandaşlardan aldığımız tahtalarla beraber yapıyoruz. Lütfen daha duyarlı olalım. Bir çivi, bir keser, bir tahta mutluluğa yeter diye düşünüyorum. Hayvanlara yönelik projelerimiz her zaman devam edecek. Programımıza katılıp bizimle beraber kulübe yapan gönüllü hayvanseverlere çok teşekkür ederim" dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ