Soba katiliniz olmasın

Soba katiliniz olmasın

Yapılan tüm uyarılara rağmen evinde kömür sobası ile ısınanlar kurallara uymamakta ısrar edince zehirlenme vakaları da kaçınılmaz oluyor.

Son bir ay içerisinde bir kişi öldü. 10 vatandaşımız zehirlenme sebebiyle hastanelik oldu. Yetkililer bir kez daha kurallara uyulması konusunda “Soba katiliniz olmasın” diyerek vatandaşları uyardılar

 

İKAZLARA ALDIRIŞ ETMİYORUZ

Yapılan tüm uyarılara rağmen Kırıkkale’de soba zehirlenme vakalarında azalma olmuyor. Evinde kömür sabası ile ısınmak zorunda olan vatandaşlar kurallara uymayınca özellikle bu günlerde zehirlenme vakaları da kaçınılmaz oluyor. Evlerdeki baca sistemini yaz aylarında temizletmeyen ya da soba tam olarak sönmeden veya kor halindeyken yarım kapatmak zehirlenme vakalarına adeta davetiye çıkartıyor.

 

ESKİ VE GECEKONDU EVLER TEHLİKELİ

Özellikle gecekondu evlerde baca sisteminin tıkalı veya hava alacak şekilde bozuk olması sobanın karbonmonoksit gazı yaymasını kolaylaştırıyor. Dolayısıyla sık sık soba zehirlenme vakaları meydana geliyor. Yılın ilk soba zehirlenme vakası Kırıkkale’nin Karşıyaka Mahallesinde meydana geldi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı adam yaşamını yitirdi. Eşi ise hastanelik oldu. Son olarak Keskin ilçesi Altıntaş Mahallesi'nde yaşayan 71 yaşındaki Duran A.ve eşi Fadime A., gece saatlerinde mide bulantısı, baş dönmesi ve nefes darlığı şikayetleri üzerine rahatsızlandı.

 

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Çiftin yakınları tarafından 112 Acil Servis ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Yapılan kontrolde çiftin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirledikleri belirlendi. Yaşlı çift, yapılan ilk müdahalenin ardından Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Bir süre tedavileri süren çift taburcu edildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ