Sizlerin dört yılda aldığı diplomayı biz bir günde aldık”

 Sizlerin dört yılda aldığı diplomayı biz bir günde aldık”

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLAN ANNELER KIZLARINA NAZİRE YAPTILAR

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLAN ANNELER KIZLARINA NAZİRE YAPTILAR:

Sizlerin dört yılda aldığı diplomayı biz bir günde aldık”

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencileri Topluma Hizmet dersi kapsamında üniversite eğitimi almamış annelerin bir günlüğüne de olsa üniversiteli olmalarını sağladılar.

BİR GÜNLÜĞÜNE ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

Danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Metin Elkatmış'ın yaptığı Anneler Üniversiteli Oldu” projesi sayesinde bir günlüğüne de olsa üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan annelerin mutlulukları ve heyecanları gözlerinden okundu. Atatürk'ün Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir...”sözünden feyz alarak yola çıktıklarını belirten Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden Vildan Çetin, Mehmet Aslan, Zeynep Genç, Meltem Bolat ve Firdevs Ataşoğlu'nun yürüttüğü proje, üniversite eğitimi almamış ancak içinde bir uhde olarak kalmış anneleri üniversiteli yapmayı hedefledi.

KEŞKE KENDİ ANNEMİ DE DAVET ETSEYDİM”

Projeyle ilgili görüşlerine bildiren Yrd. Doç. Dr. Metin Elkatmış, yapılan bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu dile getirerek, Bir şeyin eksik kaldığını hissettim ve üzüldüm. O da kendi annemi bu programa davet etmememdi. Gelen katılımcıların da ifade ettiği gibi son derece yararlı ve eğlenceli bir proje gerçekleştirdik. Hep söylenir üniversiteler, sosyal, siyasal, ekonomik ve teknolojik açıdan gelişimin, değişimin ve ilerlemenin lokomotifi görevini üstlenirler. Aynı zamanda var oldukları toplumla işbirliği yapma, topluma yarar sağlama fonksiyonu da vardır. Tam da burada, yaptığımız proje üniversite eğitimi almamış ancak içinde bir uhde kalmış annelerimizin çocuklarıyla birlikte üniversite ortamını deneyimlemelerini sağlamak, bu yolla üniversite-toplum kaynaşmasına katkı sunmak, işbirliğinin daha geniş bir kesime yayılmasını ve geliştirilmesine hizmet ettiğine inanıyorum” dedi.

ALTI SAATLİK DERS ALDILAR

Proje kapsamında Kırıkkale Üniversitesinde bir günlüğüne misafir edilen annelere üç farklı akademisyen tarafından altı saatlik ders verildi. Derslerin içeriği öncelikle projeye katılacak annelere sorularak belirlendi. En çok ihtiyaç duyulan, talep edilen alanlarda kendilerine yönelik program ayarlandı. Bu çerçevede Doç. Dr. Mehmet Kandemir tarafından Çocukluk ve Gençlik Dönemlerinde Gelişim Psikolojisi, Kenan Genç tarafından Aile İçi İletişim ve Yrd. Doç. Dr. Metin Elkatmış tarafından Aile Ortamında İnsan Hakları ve Demokrasi Kültürü konuları ders olarak anlatıldı.

DERSLER HAYATIN İÇİNDEN

Ders içeriklerini belirlerken yaşamda pratiği olan, karşılığı bulunan konulardan oluşmasına özellikle dikkat ettiklerini belirten Proje Koordinatörü Elkatmış, katılımcıların öğrenme arzusunu kamçılayacak onlarda heves oluşturacak nitelikte gerçekleştirildiğini vurguladı. Ders esnasında projenin eksik kaldığının, babaların da bu derslerde bulunması gerektiğinin katılımcılar tarafından belirtildiğini kaydeden Elkatmış, Bu da çabamızın karşılık bulduğu, anlamlı olduğunu gösteren en somut ifade olarak zihinlerimizde yer edindi. Sürecin tamamen doğal olmasına özen gösterildi. Zira bu yolla gerçek bir öğrenme ortamını deneyimlemelerini sağlamak amaçlandığı gibi çocuklarıyla empati kurabilme, onları anlayabilmeleri de bir diğer hedefimizi oluşturmaktaydı” şeklinde konuştu.

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

Projeye katılan annelerin dersler vasıtasıyla kendilerini tanımalarını, kendilerini geliştirmelerini sağlamak ve bu yolla özgüvenlerinin artmasına yardımcı olmak; kişisel, ailesel ve toplumsal olarak her açıdan daha donanımlı bireyler haline gelmeleri noktasında onları yüreklendirmek de bu çabanın bir diğer amacını oluşturmaktaydı” diyen öğrenciler, Aldığımız geri bildirimler de bizleri bu açıdan oldukça heyecanlandırdı. Özellikle çocuklarının okuduğu ortamı görmek, onlarla aynı sıraya oturmak hem anneleri hem de çocuklarını son derece mutlu etti” diye konuştular. Program sonunda katılım belgesi takdim edilerek kampüs içerisinde yer alan gölet alanında canlı müzik eşliğinde ikramlarda bulunulan anneler, Sizlerin dört yılda aldığı diplomayı biz bir günde aldık” diyerek kızlarına nazire yaptılar.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti