Sizler sayesinde yuvaya kavuştular

Sizler sayesinde yuvaya kavuştular

KIRIKKALE´DE 35 KORUYUCU AİLENİN BAKIMINDA 38 ÇOCUK VAR

KIRIKKALE´DE 35 KORUYUCU AİLENİN BAKIMINDA 38 ÇOCUK VAR

Sizler sayesinde yuvaya kavuştular

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koruyucu aileleri düzenlediği iftarda buluşturdu. İftarda konuşan Vali Ali Kolat, ?Aile sıcaklığını yaşamak isteyen çocuklarımız sizin sayenizde güzel bir yuvaya kavuşmuşlardır? dedi.

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen iftar programına Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve eşi Hilal Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Bölge İdaresi Başkanı Yılmaz Acer, davetliler ve koruyucu aileler katıldı. Program, Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Kırıkkale bulunan Koruyucu Aileler hakkında bilgiler verdi.

ŞARTLARI ANLATTI

Verilen bilgilerde; Kırıkkale´de 2015 Temmuz ayı itibariyle 35 koruyucu aile ve bu ailelerin bakımında 38 çocuk olduğu belirtildi. Ayrıca koruyucu aile olabilmek için kişilerin Türk vatandaşı olması ve Türkiye´de sürekli ikamet etmesi, 25-65 yaş aralığında bulunması, en az ilkokul mezunu düzeyinde eğitim almış olması ve düzenli gelire sahip olması gerektiği dile getirildi. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, koruyu ailelerin kutsal bir görev üstlendiğini dile getirerek, koruyucu aile modelinin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

PROJE BAŞARILI OLDU

İlksen Kolat ise yaptığı kısa konuşmada, ?Çocuklarımızın koruyucu ailelerin yanında mutlu olduklarını gördükçe bizler gerçekten çok seviniyoruz. Gönül Elçileri Projesinin de ne kadar başarılı olduğuna da bizzat şahit oluyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Bu vesileyle çocuklarınızla birlikte Ramazan Bayramınızı da kutluyorum? dedi.

BİRÇOK AİLE MUTLU OLDU

Programda bir konuşma yapan Vali Ali Kolat şunları söyledi: ?Bu güzel ortamda sizlerle beraber olmak bizleri çok mutlu ediyor. Biliyorsunuz önceden evlat edinmenin şartları ülkemizde zor ve ağırdı. Onun için hükümetimiz koruyucu aile sistemini kanunlaştırarak, çocuklarla beraber olmak isteyen aileler, şimdi daha kolay bir yolla, çocukları kendi yanlarında barındırabiliyorlar. Çocuklarımızın her türlü ihtiyaçlarını hem devletimiz hem de koruyucu aileler karşılıyor. Dolayısıyla bu uygulama, birçok aileyi mutlu etmiştir. Aile sıcaklığını yaşamak isteyen çocuklarımız sizin sayenizde güzel bir yuvaya kavuşmuşlardır. Bu fevkalade güzel bir uygulama. Ben, bu tür uygulamalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.?

ÇOCUKLARINIZDAN AYIRT ETMİYORSUNUZ

?Bizler hiçbir çocuğumuzun aç ve açıkta, sevgisiz bir ortamda kalmalarını istemiyoruz. Dolayısıyla da bu konuda hepimizin sorumlulukları var. Hanımefendiler de bu konuda çok büyük katkı sağladılar. Sizlerin arasında, hem kendi çocuklarınız hem de yanınıza aldığınız çocuklar var. Bu çocukları kendi çocuklarınızdan hiç ayırt etmiyorsunuz. Ben sizlere bu güzel hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizin bu güzel sevginizi muhabbetinizi bizler de paylaşmak istiyoruz.?

BÜYÜK YATIRIM

?Ayrıca bizlere bu yemeğin sponsorluğunu yapan Samsung firmasına da teşekkür ediyorum. Samsung Firması, Arapların Kırıkkale´mize doğalgaz üzerine büyük bir yatırımları var, onun inşasını yapıyorlar. Bu proje Kırıkkale´miz için büyük bir yatırım. Ben kendilerine işlerinde başarılar diliyorum. İnşallah bu güzel tablolar artarak devam eder. Ben,  bu vesileyle Ramazan Bayramınızı da kutluyorum? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü