Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız

Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız

Yeni eğitim ve öğretim yılında uyum eğitimi kapsamında gazetemize açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin Okula ilk adım atacak minikler için ailelere seslenerek Okula ilk başlayacak çocuklar sizin kadar, bizim çocuklarımız.” dedi.

UYUM EĞİTİMİ BAŞLADI

Yeni eğitim ve öğretim yılında uyum eğitimi kapsamında Kırıkkale’de 10 bin öğrenci, ana sınıfı, ilkokul 1. orta ve lise 1. sınıflara devam edecek. Yeni uyum döneminde ana sınıfına başlayacak minikler, kula alışmaya çalışacak. Okullara gelen öğrenciler ve velilerin ise heyecanlı oldukları gözlendi.  Uyum eğitimi kapsamında ana sınıfı, 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri 1 hafta okula erken başladı. Sabahın ilk saatleriyle beraber okula gelmeye başlayan veli ve öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlenirken öğrenciler yeni arkadaşlarına alışmaya çalıştı. Öğrenciler ve velileri beraber ilk gün fotoğrafı çektirirken biryandan ilk derslerine başlayacakları sınıflarını aradı. Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasıyla beraber velilerinde birbirleriyle tanışıp kaynaştıkları görüldü.

KENDİ ÇOCUKLARIMIZ GİBİ

Miniklere kendi çocukları gibi sahip çıkacaklarını açıklayan Çetin, “Okula yeni başlayacaklar için en önemli sorun ailelerinden ayrı zaman geçirecek olmalarıdır. Bu durum çocukların okuldan korkmasına neden olmaktadır. Çocukların okul korkularının üstesinden gelebilmeleri için ailelerin ve öğretmenlerin yaklaşımları son derece önemlidir. Çocuklara okulun korkulacak bir yer olmadığı aksine yeni arkadaşlıkların kurulacağı, keyifli vakitlerin geçirileceği bir yer olduğu anlatılmalıdır.” dedi. Çocuğunuzun içindeki korkuları yenmesi için sabırlı, soğukkanlı ve kararlı olun. Agresif tutumlar geliştirmeyin. Okula gitmesi için cesaretlendirin. Okula gitmek istemediğinde açık ve anlaşılır konuşarak, sebebini öğrenmeye çalışın. Birkaç günden fazla onunla derse girmeyin. Her zaman çocuğunuza yanında olabileceğiniz hissini verin. Öğretmenle işbirliği içinde olun ve Korku ve tedirginlik 2 haftayı geçerse destek almayı ihmal etmeyin.” diye konuştu.

ÇOCUKLARINIZI MUTLAKA DİNLEYİN

Okula yeni başlayan çocuklarını okulda neler yaptıklarıyla ilgili dinlemelerinin önemine dikkat çeken Çetin, “Okula yeni başlayan çocuğunuzun anlatacağı çok şey olacaktır. Çocuğunuz için okulda yaşanan çoğu şey farklı ve önemlidir. Mutlaka her gün çocuğunuza zaman ayırmalı onun anlatacaklarını ilgiyle dinlemelisiniz.” şeklinde konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti