Sizce bu adam ne yapıyor?

Sizce bu adam ne yapıyor?

Belediye Temizlik Müdürlüğü, cadde ve sokaklarda yürüttüğü haşere mücadelesine devam ediyor. Rögarlar mikrop taşıyıcı haşerelerden ve farelerden ilaçlama yöntemi ile arındırılıyor. Böylece vatandaşların sağlığı tehditten kurtuluyor.

KIRIKKALE BELEDİYESİ, HAŞERELERLE MÜCADELE KAPSAMINDA RÖGARLARDA İLAÇLAMA YAPIYOR.

Kanal farelerine ölüm 

Belediye Temizlik Müdürlüğü, cadde ve sokaklarda yürüttüğü haşere mücadelesine devam ediyor. Rögarlar mikrop taşıyıcı haşerelerden ve farelerden ilaçlama yöntemi ile arındırılıyor. Böylece vatandaşların sağlığı tehditten kurtuluyor. 

İNSANLARIN YAŞAM STANDARDI YÜKSELTİLİYOR
Vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi, insan sağlığının korunması ve insanlar üzerinde oluşacak rahatsızlıkların en aza indirilmesi amacıyla yapılan mücadele sivrisinek, karasinek, hamam böceği, fare gibi vektörleri kapsıyor. Mücadeleyle söz konusu haşerelerden bulaşabilecek hastalıkların önlenmesi için bilinçli ve bilimsel mücadele yöntemleri ile çevre ve toplum sağlığının korunması amaçlanıyor. Ekipler, rögarlarda haşere topluluğunu kırmak amacıyla kalıcı ilaçlama çalışması yapıyor. 

ÇALIŞMALARDA HALKIN DESTEĞİ ÖNEMLİ 
Mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın desteğiyle mümkün olacağını belirten yetkililer, vatandaşları bazı konularda uyardı. Konutların rögar kapaklarının ilaçlama yapılabilmesi için açılıp kapanabilir şekilde olmasını, haşerelerin beslenmesine olanak sağlayacak açıkta yiyecek bırakılmamasını, çöplerin suyunun akmayacak şekilde, ağızları bağlı poşet içerisinde çöp konteynerlerine bırakılmasını istedi. Ayrıca, kalorifer ve su boruları, lavabo ve lavabo altı delikleri ile çatlakların hamam böceğinin çıkamayacağı şekilde kapatılmasını, sık sık badana yapılmasını, bodrum ve bahçelerde haşere üremesine müsait olan yerlerin kilitli ve kapalı tutulmasının da yararlı olacağı konusunda uyarıda bulundu

BELEDİYELERİN EN TEMEL GÖREVLERİ
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Belediye olarak haşereyle mücadele konusunda görevlerini yaptıklarını söyledi. Bu konuda apartman sakinleri ve yöneticilerinin de duyarlı olması gerektiğini aktaran Korkmaz, Apartmanların bodrum katlarında biriken sular sinek üreme merkezine dönüşüyor. Ayrıca güneş enerji sistemlerinden damlayan sular da sineklerin üremesine yol açıyor Kırıkkaleliler de duyarlı olursa, bu mücadele daha başarılı sonuçlar verir. Her şey temiz ve sağlıklı bir Kırıkkale için, her konuda olduğu gibi bu konuda da Belediyemiz vatandaşlarımız için hizmet vermeye hızla devam edecektir.? dedi.


1

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

2

Artık randevu daha kolay

3

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

4

Pes doğrusu!

5

Kovid-19’da kötü değiliz

6

Gribe dikkat!

7

Pes doğrusu..!