Siz misiniz sendikaya üye olan!

Siz misiniz sendikaya üye olan!

10 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Siz misiniz sendikaya üye olan!

Keskin OSB´de faaliyet gösteren KL Yapı Çelik firmasının sendikaya üye olan işçileri çeşitli bahanelerle işten çıkardığı iddia edildi. İşçilerin işlerine iadesi için gerekli yasal çalışmaları başlattıklarını ifade eden Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal, ?İşçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız? dedi.

ÖRGÜTLÜ İŞÇİ İSTEMEDİLER

Edinilen bilgiye göre Keskin Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren KL Yapı Çelik İmalat Fabrikası, işçilerin sosyal haklarını sağlamadı. İşçiler ise yasal haklarını kullanarak yaklaşık 3 ay önce Türk Metal Sendikası´na üye olmaya başladı. 130 kişinin çalıştığı fabrikanın bir kısmı sendikaya üye oldular. Bu durumdan rahatsız olan fabrika yönetimi ise işçilere sendika üyeliklerini sonlandırmaları yönünde baskıda bulundu. İşçilerle birebir görüşme yapan fabrika yönetimi, sendika üyeliklerini iptal etmeleri halinde çalışabileceklerini söyledi.

10 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Fabrika yönetimi geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren 10 işçiyi kapı dışarı etti. Haklarını aramak için üyesi oldukları sendikanın kapısını çalan işçiler, sosyal haklarının sağlanmadığı, mesai sürelerinde haksızlıklar yapıldığını söyleyerek, fabrika yönetiminin örgütlü bir işçi istemediklerini ifade ettiler.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLIYOR

İşçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını ifade eden Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, ?İşçilerimize sendika üyeliklerini sonlandırmaları yönünde bir baskı yapılmış. Hatta ?e-devlet şifrenizi verin, üyeliğinizi sonlandıralım. İşinize devam edin´ denilmiş. Kalite Kontrol Uzmanı Tolga Altun isimli bir yetkilinin bu baskısı konusunda da gerekli suç duyurusunda bulunacağız.

GERÇEK SEBEP SENDİKAYA ÜYE OLMALARI

İşçilerimizin işlerine iadesi ve sosyal haklarının sağlanması noktasında hukuki süreci başlatıyoruz. Sendikamız avukatları bu konuda gerekli girişimlerde bulunacak ve ilk olarak işçilerimiz işlerine iade edilecek. Fabrika yönetimi çeşitli bahanelerle işçileri kapı dışarı etmiş ama gerçek sebep onların sendikaya üye olmaları? dedi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü