Siyaseti camilere soktular

Siyaseti camilere soktular

CHP MİLLETVEKİLİ EREN ERDEM GAZİANTEP´TE İMAMIN CEMAAİTİ MİTİNGE DAVET ETMESİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

CHP MİLLETVEKİLİ EREN ERDEM GAZİANTEP´TE İMAMIN CEMAAİTİ MİTİNGE DAVET ETMESİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Siyaseti camilere soktular

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Gaziantep´te bir imamın cemaati Erdoğan´ın mitingine davet etmesinin, bölücülük olduğunu söyledi. AK Partinin camilere bile siyaset soktuğunu eleri süren Erdem, mescitlerde yalnızca Allah´ın adının anılacağını belirterek, ?Buradan o İmama sesleniyorum, ?Ya Allah´ın kulu olacaksın, ya da Erdoğan´ın kulu olmaya devam edeceksin´ dedi.

SON GÜNLERDE FİKİRLER AYRIŞTIRILIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, Kırıkkale´ye gelerek partilerinin il binasında açıklama yaptı. Yaklaşan referandumla ilgili konuşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, AKP zihniyetinin 15 yılda ülkeyi ayrıştırdığını, insanların fikirlerini böldüğünü ve kaosa sürüklediğini söyledi. Gaziantep´te bir İmamın namaz esnasında cemaati Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın mitingine davet ettiğini belirten Erdem, AKP zihniyetinin ve onu savunan kişilerin Cami´ye bile siyaset soktuğunu bildirdi.

CAMİDE İTİRAZLAR YÜKSELDİ  

İmamın davetinin ardından cemaatin birbirine girdiğini belirten Erdem, Allah´ın evinde siyaset yapanların bu işi iyice çığırından çıkardığını ifade etti. Camilerde her türlü siyasi görüşten insanın olacağını belirten Erdem, AKP´nin Camileri bile böldüğünü, referandumda Evet çıkması halinde Camilerin böyle olacağını iddia etti. Hayır çıkması halinde Camilerin siyasetten kurtulacağını ve ibadethane olarak devam edeceğini belirten Erdem, Camilerin kutsal olduğunu ve korunması için Hayır çıkması gerektiğini kaydetti.

İMAM MÜSLÜMANLARI AYIRIYOR  

İmamın particilik yaptığı, Müslümanları ayırdığı bir Türkiye´de referandumda Evet çıkmasının ardından, AKP´li olmayan Camiye giremez diye bir yasanın çıkmayacağının garantisinin olmadığını belirten Erdem, insanların Camilerde ayrıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi. Kur´an´ın Hacc Sûresi´nin 40. Ayetinde ?Cami içinde Allah adı anılan mescitlerdir´ der örneğini veren Erdem, mescitlerde başka otoritenin adının anılmayacağını belirterek, ?İmam ya Ya Allah´ın kulu olacaksın, ya da Erdoğan´ın kulu olmaya devam edeceksin? dedi.

AMERİKAN ATIYLA OSMANLI KILICI

Camiden, kışladan, adliyeden siyasetin çıkması için Hayır demek zorunda olduklarını belirten Erdem, herkesin elini vicdanına koyarak oy vermesi gerektiğini hatırlattı. Hükümetin yeni anayasa ile Osmanlı´nın geleceğini bildirdiğini, ellerinde Osmanlı kılıcı salladıklarını belirten Erdem, ortada bir at olduğunu ve bu tanı Amerikan atı olduğunu söyledi. Amerikan atı ile Osmanlı kılıcının sallanmayacağını belirten Erdem, bu anayasanın Osmanlı ile alakası olmadığını ve hükümetin konuyu buraya bağlamasının yanlış olduğunu ifade etti.

GANDHI BİLE DİKTATÖR OLUR

Kendilerinin sistemi eleştirdiklerini ve referandum ile gelebilecek olan sistemin dünyanın en barışçıl insanı ?Mahatma Gandhi´yi bile diktatör yapacağını savunan Erdem, bu sistemin evliyayı azdıracağını iddia etti. Bu sistem ile Türkiye´nin 3. Sınıf Afrika ülkesi olması neden olacağını belirten Erdem, bu sistemle ülkenin ekonomik olarak sıkıntı yaşayacağını ve darbeler cehennemine çevrileceğini belirterek, ?Gücü ele geçiren sarayı ele geçirecek, sarayı ele geçire darbe yapacak.? iddiasında bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev´in eşini yardımcı olarak atadığı örnek gösteren Erdem, bu sistemle istenen kişinin istenen kurumun başına tek kişi tarafından atılacağını bildirdi. 

YENİ BİR SAVAŞ VERİYORUZ

Yeni bir Kurtuluş Savaşı yaşadıklarını bildiren Erdem, 1. Kurtuluş Savaşında yedi düvelle mücadele etmiş halkın, şimdi de anayasa diretmesiyle Amerikan emperyalizmiyle savaş halinde olduğunu belirtti. Erdem konuşmasının devamında, ?Bu seçim 1.Kurtuluş savaşında yedi düvelle mücadele etmiş halkın Amerika ile vermiş olduğu mücadeledir. Tüm emperyalist güçler Türkiye´nin başkanlık ile yönetilmesini istiyor. İsrail´de ezanları yasaklayan anlayışla verilen mücadelenin aynısını veriyoruz. Bu seçim sadece bir referandum değil, emperyalizme karşı yapacağımız 2. Kurtuluş destanıdır.?

DESTANI İNANANLAR YAZABİLİR

?Bu destanı sadece 1.Kurtuluş destanına inanan, Cumhuriyete sahip çıkanlar yazabilir. Bu destan keşke olmasaydı diyenler, bu destanı yazamazlar ve güce bağımlı kalırlar. Destanı yazamayan bu şahıslar İngiliz hegemonyasını benimsiyor ve bunu anlatıyor, bu hegemonyayı destekleyen gitsin İngiltere´de yaşasın. Biz siyasi parti seçimi yapmıyoruz. Bu işin partisi yok, biz sadece bu referanduma Hayır diyen parti olarak öne çıkıyoruz. Hayır dememizin nedeni anayasayı okumamız, gelecek olan anayasa tasarısının içindeki tek adam rejimini görmemizdir.?

HÜKÜMET TERÖRÜ BİTİREMEDİ

?Biz hükümete terörle mücadele için bir araya gelerek tezkere verdik. Terörü yok etmek için iktidara muhalefet partileri olarak destek verdik. Ama 15 yıldır ülkede terörün bitmediğini ve giderek arttığını görüyoruz. Bu sistemi bir de şöyle anlatayım. Ben Beşiktaşlıyım, biliyorsunuz ki Federasyon başkanı da eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören. Şimdi düşünün Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, hem Beşiktaş´ın Başkanı olacak, Hem federasyon başkanı olacak, hem de Merkez Hakem Komitesi başkanı olacak.?

TÜRKİYE KARANLIĞA SÜRÜKLENİYOR

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise, ülkenin yeni bir karanlığa sürüklendiğini söyledi. Partiler üstü bir çalışma yapacaklarını belirten Yeşil, meselenin parti meselesi olmadığını, meselenin memleket meselesi olduğunu bildirdi.  Türkiye´nin büyük bir mücadele sonunda kurulduğunu, Atatürk´ün bile padişahlığa özenmediğini örnek gösteren Yeşil, Cumhuriyetin en önemli değerinin halka değer vermek olduğunu belirterek, ?Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir? dedi. CHP olarak terörün bitmesini istediklerini, herkesin karnının doyması gerektiğini savunduklarını belirten Yeşil, anayasa değişikliğinin bunların hiçbirine çare olmayacağını savundu.

ATATÜRK BİLE PADİŞAHLIĞI İSTEMEDİ

Padişahlık devrinin Mustafa Kemal Atatürk ile son bulduğunu ve şimdi de referandum adı altında Türkiye´ye yeni bir ?Padişah´ atanmak istediğini belirten Yeşil, halkın önünde iki seçeneğin olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini ?Ya Cumhuriyete sahip çıkacağız, ya da Padişah atayacağız? diye konuştu. Kim olursa olsun, yetkinin bir kişiye verilmemesi gerektiğini hatırlatan Yeşil, geçmişe ve atalarımıza sahip çıkmak için, gelecekte çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmak için ?Hayır´ diyeceklerini belirtti.  18 maddenin içinde haltın yararına bir şey olmadığını belirten Yeşil, yasama, yürütme ve yargının bir kişiye teslim edilmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

CUMHURİYET MEYDANINDA AÇIKLAMA YAPTI   

Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Parti Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, İl Başkanı Ahmet Önal, İlçe Başkanı Yücel Kızık, Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut, partililer katıldı. Konuşmaların ardından Milletvekilleri Cumhuriyet Meydanı´na giderek burada görevden alınan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin´e destek verdi. 



1

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

2

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

3

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

4

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

5

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

6

Baran; Saygılı'nın Yanındayız

7

Türkyılmaz’dan Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı