Siyaset ısınma sürecine girdi

Siyaset ısınma sürecine girdi

Kırıkkale'de genel seçimler öncesi devam eden aday belirleme süreci son haftalarda yerini durgunluğa bıraksa da önümüzdeki günlerde siyasetin nabzının yükselmesi bekleniyor. Kamuoyundaki beklentiler siyasetin tavan yapacağı yönünde.

ADAY BELİRLEME YOĞUNLUĞU

Kırıkkale’de AK Parti, MHP ve CHP’de aday belirleme süreci yoğun bir şekilde devam ediyor. En fazla aday adayına sahip olan iktidar partisi AKP’de süreç geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da devam ederken, adayını ön seçimle belirleyecek olan CHP’de gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Biri kadın 8 aday adayı öncelikle birinci sıraya girmek için yarışıyor. CHP’de şu sıralarda tam bir seçim havası yaşanıyor.

AK PARTİ’NİN ANKARA MESAİSİ
AK Parti Kırıkkale milletvekili aday adayları geçtiğimiz hafta içerisinde sürecin ikinci aşamasını oluşturan mülakat için adeta Ankara’ya çıkarma yaptı. Parti genel merkezinde oluşturulan komisyonlar karşısında tek tek mülakata alınan aday adaylarına özel ve genel siyasetten sorular yöneltildi. 17 Aralık sonrası oluşan hassasiyetin temayül yoklamasında da ön plana çıkması dikkatlerden kaçmadı. Ankara’da yaklaşık bir haftalık süreçte yoğun bir mülakat dönemi yaşayan Milletvekili adayları şimdi kamuoyu anketini bekliyor.

KAMUOYU ANKETİ NASIL OLACAK?
AK Parti’de üçüncü aşamayı oluşturan kamuoyu anketi telefon ve gezici anketörler tarafından yürütülecek. Anketörlerin, vatandaşa aday adayları hakkında yönelttiği sorular karşısında alacağı yanıtlar parti genel merkezi tarafından puanlamaya tabi tutulacak. Bu sürecin ardından milletvekili aday adayı sayısı kademeli olarak azalacak ve üst kurullar tarafından yürütülecek dördüncü aşama mülakatlarına geçilecek.


MHP’DE ADAY ADAYI YOĞUNLUĞU
Kırıkkale’de siyasi hareketliliğin yoğun bir şekilde yaşandığı bir diğer parti. MHP’de ise geçtiğimiz dönemlere göre bu dönem adeta aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Bu dönem milletvekili aday adayı sayısında artış yaşayan MHP, AK Parti karşısında belirleyeceği aktif aday adayları ile ciddi bir direniş göstermeyi planlıyor. Aday sıralaması partililer kadar kamuoyu tarafından da merakla bekleniyor. 

CHP’DE ÖN SEÇİM HAREKETLİLİĞİ
CHP Genel Merkezi tarafından alınan ön seçim kararı kamuoyunun CHP üzerindeki beklentilerini tamamen değiştirdi. 29 Mart’ta yapılacak olan ön seçimle adayını belirleyecek olan CHP’de tam bir seçim havası yaşanıyor. Önceki il ve ilçe yönetiminin yetersizliği ve beklentilere cevap verememesi yüzünden ana muhalefet partisi olmaktan uzaklaşan bir görüntü veren CHP bu görüntüsünden sıyrılmış görünüyor. Yenilenen il ve merkez ilçe teşkilatları ile yeni bir vizyon üstlenen CHP’de 29 Mart’tan sonra önemli gelişmelerin olması bekleniyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız