Sistemin kendisi sorgulanmalı

Sistemin kendisi sorgulanmalı

VİCDAN İNSANLARIN POLİSİ OLUR

Sistemin kendisi sorgulanmalı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, MKE Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi´nin tutuklanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, sistemin kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.

VİCDAN İNSANLARIN POLİSİ OLUR

Genel Başkan Mustafa Kamalak, MKE Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi´nin tutuklanmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, sistemin kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi. Kamalak, ?Herkesin başına bir polis dikseniz, o polisin başına da bir polis dikmeniz gerekecek. Ama vicdanlara bir şey yerleştirirseniz, o vicdan insanların bizzat polisi olur, polisten çok daha etkin vazife yapar.? dedi.

GENEL MERKEZDE BASIN TOPLANTISI

Partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen SP lideri Kamalak, 57 İslam ülkesinin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Liderler Zirvesi´nin İstanbul´da yapılacağını hatırlattı. İslam ülkelerinin birlik ve beraberliğe, huzur ve güvene, barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi´nin ?Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik´ suçlarından tutuklanmasıyla ilgili olarak,  ?Konu yargıya intikale etmiştir. Son derece üzücüdür. Sistem kendisini sorgulamalıdır. Devletin resmi kitaplarında, haram, günah kavramına rastladınız mı? Yok. Herkesin başına bir polis dikseniz o polisin başına da bir polis dikmeniz gerekecek. Ama vicdanlara bir şey yerleştirirseniz, o vicdan insanların bizzat polisi olur, polisten çok daha etkin vazife yapar. 400 yıl önce Karacaoğlan, ?yeme kul hakkını er geç verirsin iğneden ipliğe sorulur bir gün, benim korkacağım sırat köprüsü cehennem üstüne kurulur bir gün´ diyor. Bu psikoloji var mı bizim devletimizin eğitim sisteminde? Yok. Bu ülkenin yıllardır vergi şampiyonu Manukyan´dı. Manukyan genelev patroniçesi. Devlet böyle olursa vatandaş da böyle olur? şeklinde konuştu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız