Sınıfları pansiyona çevirdiler

Sınıfları pansiyona çevirdiler

Kırıkkale Atatürk Sağlık Meslek Lisesi?nin içerisine yapılan 50 kontenjanlı kız pansiyonu hem Okul Aile Birliği, hem de veliler tarafından tepki ile karşılanıyor. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında faaliyete açılacak olan pansiyon, okul bahçesine yapılması

VELİLER TEPKİLİ
Bazı öğrenci velileri pansiyona ihtiyaç yokken sınıfların kaldırılarak ve dünyanın parası harcanıp okul içine pansiyon yapılmasına bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Veliler, ?Halbuki okulun geniş bir bahçesi mevcut. Hatta yurt ve spor salonu projesi önümüzde ki yıl hayata geçirilmesi planlanıyordu. Bu durumda devletin parasının boş yere harcandığını düşünüyoruz? dediler.
 
PROJENİN GELİŞMESİ İÇİN ZAMANA İHTİYAÇ VAR
Konu ile ilgili Kırıkkale Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Murat Özsoy?un görüşlerini aldık. Özsoy, pansiyonun yapılması konusunda gerekçelerini şöyle anlattı; ?Bizim okulumuza seçkin ve yetenekli öğrenciler geliyor. Gerek bilgi ya da spor bakımından çok yetenekli öğrenciler geliyor. Dolayısı ile pansiyon ihtiyacı doğuyor. Bu pansiyon olayı gündeme geldiğinden dolayı bu projenin okul bahçesine yapılmasını istiyoruz. Okul bahçemizin alanı çok geniş olduğundan dolayı hem spor salonu hem de pansiyonu okul bahçesine yaptırmayı düşünmüştük. Bu durumu Milli Eğitim Müdürlüğü?ne bildirdik. Projenin gelişmesi için zamana ihtiyaç var. Bize bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü?ne ödenek geldi. Fakat yetersiz olduğundan ve 2011?de ödeneğin kullanılması gerektiğinden pansiyonun okul içine yapılmasını kararlaştırdık.?
 
OKUL İÇİNDE DARALMA SÖZ KONUSU
Okul için gelecek yılların hesaplanması gerektiğini belirten Okul Müdürü Özsoy, ?İstediğim talepleri küçük düşünmem hep büyük düşünürüm. Kekse ayrı bir binaya pansiyonumuz yapılsa.? diye konuştu. Pansiyonda sadece kız öğrencilerin kalacağını kaydeden Özsoy, ?Pansiyonun yapılmasının başlaması ile birlikte okul içi alanımız daraldı. Okulumuzun mevcudu 562 kişidir. Bunların 199?u erkek, 363?ü kız öğrenci. Teknik açıdan alanımızın daralacağını Milli Eğitime bildirdim. Çünkü her bir sınıfın teknik laboratuarı olması şart.
Bizim okulumuzda 6 dal bulunuyor. Okulumuzda spor alanı olmadığı için Milli Eğitime başvurdum. Milli Eğitim Müdürlüğü de belediyenin okul bahçesinde keşif yapacağını söylediler.? dedi.
 
ÜCRET ÖDEMEYECEKLER
Pansiyon hakkında bilgi veren Özsoy, ?Bu pansiyona başarılı öğrenciler alınacak. 2012- 2013 eğitim öğretim yılı öğrencileri bizim okulumuzu tercih ettiklerinde pansiyonlu veya pansiyonsuz olarak işaretleyeceklerdir. Tercih döneminde ?Ben bu pansiyondan kalmak istiyorum? durumunu işaretleyen öğrencilere öncelik sağlanacak. İlk olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılı başka illerden gelen kız öğrencilere tolerans gösterilecek. Eğer pansiyonda açık yer kaldığında üst sınıflardan isteyenleri pansiyona alacağız. Pansiyonun gederlerini devlet karşılayacaktır ve öğrenciler ücret ödemeyecek. Bu yıl okulumuza 144 öğrenci alınacak. Pansiyonun her bir odasında 3 veya 4 kişilik olacak. Denetimler ise Milli Eğitim tarafından yapılacak.? diye konuştu. 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ