SINAV ÖNCESİ SON TAKTİKLER

SINAV ÖNCESİ SON TAKTİKLER

Sınav Dergisi Dershanesi Pazar günü yapılacak olan YGS sınav öncesi Rehberlik servisi, Rehber Öğretmen Selma Göktaş önderliğinde öğrencilere bir hafta süresince 9.00 -15.00 saatleri arasında ?Sınav Öncesi Son Taktikleri? adlı semineri devam ediyor. Öğrenc

3 BÖLÜM DE SINAV
Rehber Öğretmen Selma Göktaş, bu tür çalışmalar en az sınavda kullanılacak bilgiler kadar önemli olduğunu, sınav öncesi motivasyonun başarıyı çok etkilediğini vurguladı. Seminer üç bölümden oluştu. I. Bölümde Sınava 1 gün kala öğrencilerimize neler yapmalı neler yapmamalı açıklamalarıyla beraber, II. Bölümde Sınav sabahı nelere dikkat etmeli başlığıyla öğrenciler bilgilendirildi. III. Bölüm ise Sınav anı başlığıyla öğrenciler bilgilendirildi.
 
SINAVA ?1 GÜN? KALA
Rehber Öğretmen Selma Göktaş, seminerde sözlerini şöyle sürdürdü; ?Artık Yeter. Ders çalışmayı, soru çözmeyi bırakın. Bugünü dinlenerek, sevdiklerinizle zaman geçirerek değerlendirin. Riske Atmayın. Son gün, daha önce tatmadığınız yiyecekleri denemeyin. Hiçbir gıdayı gereğinden fazla tüketmeyin. Rahatsızlık oluşturabileceği için özellikle dondurma, kola gibi soğuk yitecek ve içecekleri dikkatli tüketin. Gezin, dolaşın, açılın. Sınava 1 gün kala kendinizi eve kapatıp akşama kadar dinlenirim diye düşünmeyin. Mutlaka dışarı çıkın ve açık havada yürüyüş yapın. Böylece hem oksijen almış hem de biraz yorulmuş olacaksınız. Böylece gece rahat uyursunuz. Bozmayın. Sınava 1 gün kala her zaman uyandığınız saatte kalkmaya özen gösterin. Düzeninizi, alışkanlığınızı bozarsanız, sınavdan önceki gece uyumakta zorlanabilirsiniz. Konuşun. Kaygı düzeyinizin sizi rahatsız edecek boyuta geldiğini fark ederseniz yanında kendinizi iyi hissettiğiniz birileriyle sohbet edin. Kulaklarınızı tıkayın. Çevrenizde sınavla ilgili tavsiyelerde bulunanlar olacaktır. ?bu sınav çok zor olacak? , ?sınavda zaman su gibi akıp geçer, nasıl geçtiğini anlayamazsın, zamanını iyi kullan yoksa kazanamazsın? gibi kaygı düzeyinizi artıracak sözler duyabilirsiniz. Bunların hiçbirini önemsememeniz yararınıza olacaktır. Resmiyete dikkat. Sınav esnasında yanınızda bulundurmanız gereken sınav giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi ve bir adet fotoğraf belgeleri bir gece önceden hazırlayın. Gerilmeyin. Uykudan önce psikolojik gerginlik yaratacak durumlara girmeyin. Uyku saatiniz yaklaşınca ılık bir duş alın. Yatağa uzanarak dinlendirici, rahatlatıcı kitaplar okuyun. Müzik dinleyin. Uyku saatinde her türlü olumsuz düşünceden uzaklaşarak rahat bir uykuya geçin.
 
SINAV SABAHI
Saatinizi Ayarlayın. Sınav sabahı, sınava gireceğiniz okulun evinize olan uzaklığını düşünerek uygun bir saatte uyanın. Ilık bir duş alın. İnanarak Başlayın. Sınav sabahı, zihinsel bir hazırlık yaparak güne başlayın. Bugün her şeyin yolunda gideceğine, hiçbir olumsuzluğun yaşanmayacağına ilişkin inancınızı güçlendirin. Bugün Yepyeni Bir Gün. Sınav sabahı, diğer günlere kıyasla biraz gergin olabilirsiniz. Her türlü olumsuzluğun bittiğini yeni ve yaratıcı bir güne başladığınızı hayal edin. Uyarıcı Almayın. Sınav sabahı, için özel bir kahvaltı türü yoktur. Diğer günlerde ki kahvaltı alışkanlığınızla çelişmeyen sıkı bir kahvaltı yapın. Çay kahve gibi uyarıcı içecekleri fazla tüketmemeye çalışın. Daha çok taze veya kuru meyveleri tercih edin. Sınav sırasında şeker ve şekerli besinlerin fazla tüketilmesi uykuya ve başka sıkıntılara yol açabilir. Ancak yanınızda şeker bulundurun ve arada bir tane alın. Hem zihniniz açılır hem de kaygınız azalır.
Daralmayın. Sınav günü sevdiğiniz kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak giysileri tercih edin. Sınav da uzun süre oturmanız gerekeceği için özellikle rahat kıyafetler giyinmeniz daha iyi olacaktır. Kaygınızı Tetiklemeyin. Sınava çok kalabalık bir grupla gitmenize gerek yoktur. Bu durum kaygınızın artmasına neden olabilir. Mümkünse sınava kendinizi yanında daha rahat hissettiniz biriyle gidin. Ne kadar erken, O kadar rahat. Sınava gireceğiniz okula sınavdan 45 dk. önce ulaşmaya çalışın. Panik yok. Heyecanlandığınızı fark ettiğinizde paniğe kapılmayın. Hissettiğiniz heyecanı doğal olduğunu ve sınava giren her adayın bu heyecanı yaşadığını kendinize hatırlatın.
 
SINAV ANI
Konsantre Olun. ?Bu sınavı kazanmak istiyorum, kazanabilecek bilgi ve kaynağa sahibim? diye düşünün. Dalıp gitmeyin. Sık sık zamanınızı kontrol etmeyi unutmayın. Sadece Kendinizle İlgilenin. Son Saniyeye Kadar Oyunda Kalın. Sınav süresini son saniyeye kadar kullanın. Sınava girecek tüm adaylara, sınav dergisi dershanesi olarak başarılar diliyoruz? ifadelerini kullandı.


1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti