Şimdi ikinci el zamanı

Şimdi ikinci el zamanı

Fabrikalar Mahallesi`nde kurulan ikinci el eşya ve kümes hayvanları pazarı yoğun ilgi görüyor. Pazarda ikinci el soba ve borular en çok ilgiyi çeken malzemeler olarak dikkat çekiyor. Havaların soğumasıyla birlikte dar gelirli vatandaşlar soba ve ısınma ge

?ESKİYE RAĞBET OLSAYDI, BİTPAZARINA NUR YAĞARDI? SÖZÜNE İNAT İKİNCİ EL PAZARINDAKİ EŞYALAR KAPIŞ KAPIŞ

HER TÜRLÜ EŞYANIN SATIŞI YAPILIYOR
Kurulan ikinci el pazarında A?dan Z?ye her türlü ikinci el eşyayı bulmak mümkün. Cumartesi kapalı semt pazarının yanında kurulan pazarda şu günlerde en çok ikinci el soba, soba borusu ve ısıtıcılara ilgi gösteriliyor. Pazarda ayrıca ikinci el kışlık ayakkabı, bot ve diğer eşyalarda kapış kapış satılıyor. 1 liraya batışa sunulan kışlık pantolon, 4 liraya satılan kaban ve paltolar da yoğun rağbet görüyor. 5-10 liraya satılan elektrikli ısıtıcıların her türlüsü bu pazarda sergileniyor.
 
DÜŞÜK FİYATLAR MÜŞTERİ ÇEKİYOR
Herkesin kullandığı ve günlük yaşamın bir parçası olan eldivenden merdivene, kuş kafesinden, çocuk arabasına, çocuk oyuncağından, bisiklete, oto lastiğinden her türlü aracın hemen her türlü parçasına, elektrikli ev aletlerinin her türlüsüne, teknolojik cihazların türlü çeşitlilerine, bilgisayara kadar her türlü eşyanın bulunduğu pazarda akla hayale gelmeyecek her türlü eşyayı bulmak mümkün. İkinci el defter, kalem, kitap, gibi okul malzemeleri bile bu pazarda yüzde 90 oranında düşük fiyatla alıcı buluyor.
ESKİ TARİHİ EŞYALAR İLGİ ODAĞI
Gün boyu açık kalan pazarda ayrıca tavuk, kaz, hindi, örnek gibi kümes hayvanlarının yanında güvercin ve kanarya gibi küçük kafes hayvanları da sergileniyor. Haftada bir gün açılan pazara en çok çevre illerden gelen pazarcılar topladıkları ve satın aldıkları eşyaları sergiliyor. Pazarda en çok ilgiyi ise eski ve tarihi eşyalar çekiyor. Eski plaklar, teyp, gramofon, nargile, gibi eşyalarda eski eşya tutkunlarının ilgi odağı oluyor.
 
DAR GELİRLİ VATANDAŞLAR AKIN EDİYOR
İkinci el eşya pazarında ikinci el soba ve sobanın diğer aksesuarlarını satan Yavuz Ender isimli satıcı özellikle dar gelirli ailelerin ilgi gösterdiği soba satışlarının bugünlerde arttığını söyledi. Tanesi 1 liraya olan boruların ise kapış, kapış satıldığını bildirdi. İkinci el eşya pazarcıları piyasadan topladıkları eşyaları tamir edip çok ucuz fiyata sattıklarını dar gelirlilerin ve yoksulların adeta idmanına yetiştiklerini belirterek kendilerine kapalı bir alan gösterilmesi halinde yoksulların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söylediler.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ