Şimdi bu olacak iş mi?

Şimdi bu olacak iş mi?

ANKARA’DAN KIRIKKALE’YE GELMEYE BAŞLADILAR!

ANKARA’DAN KIRIKKALE’YE GELMEYE BAŞLADILAR!

Şimdi bu olacak iş mi?

Koranavirüs tedbirleri kapsamında 14 vilayette düğün salonlarına kısıtlamalar getirilince, Kırıkkale’nin yanı başındaki kısıtlamaları aşmak isteyen Ankaralılar da soluğu Kırıkkale’de aldılar. Ankara’dan Kırıkkale’ye gelerek düğün yapmaya çalışan düğün sahiplerine ve düğün salonu yetkililerine cezalar yağdı.

Ankara’da düğün salonlarında düğün saatlerinin 1 saate indirilmesi, gelin ve damadın dışında oynayıp halay çekmenin ve her türlü ikramın yasaklanmasında mustarip olan Ankaralılar, Kırıkkale’ye gelmeye başladılar. Yahşihan ilçesinde iki Ankaralı düğün sahibinin düğün yapmak için yer kiraladığının tespit edilmesi üzerine düğün yapılacak yere ve düğün sahibine ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre, 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren tüm düğün salonları ve düğün yapılacak mekânlara kısıtlama geliyor. Kırıkkale’de ikamet etmeyen kişilere düğün ve nişan yaptırılması halinde düğün salonlarına süresiz kapatma cezası verilecek olmasına rağmen Ankara’da ikamet eden bazı vatandaşlar, kısıtlamanın daha az olduğu Kırıkkale’de düğün yapmak istiyorlar.

Yapılan denetimler neticesinde, Ankara’da ikamet ettikleri halde Kırıkkale’de düğün yapmak isteyen vatandaşların fazla olması halinde Kırıkkale’de tüm düğünlerin yasaklanması gündeme gelebilir.

Öte yandan, Ankara ve çevre vilayetlerden düğün ve cenazelere katılmak üzere gelen vatandaşların, Kırıkkale’de pozitif vaka sayısının artmasına sebep olduğu iddia ediliyor.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız