Şimdi birlik, beraberlik zamanı

Şimdi birlik, beraberlik zamanı

Alevi Kültür Derneği tarafından düzenlenen Aşure gününde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Alevi dedesi olarak bilinen Rıza Ulusoy çevremizde yeterince düşman olduğunu belirterek birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini söyledi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen Aşure gününe ilgi beklenenin üstünde oldu. Kızılkanat Düğün salonundaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Naci Çelik dernek olarak geleneksel Aşure Günlerinin bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini söyledi. Barışın kardeşliğin sevgi ve hoşgörünün kalıcı olması ve anlam kazanması bakımından Aşure Gününün önemli olduğunu belirten Çelik katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ettiğini bildirdi.Toplantıya alivi vatandaşların yanısıra siyasetçiler, esnaflar ve bazı oda başkanları ile dernek üyeleri katıldı

 

SEMAH GÖSTERİSİ BEĞENİLDİ

Açılış konuşmasının ardından Çorum Alevi Kültür Derneğinden gelen Semah Ekibinin gösterisi beğeni ile izlendi. Yaklaşık yarım saat süren gösteriyi sunanlar ayakta alkışlardı Birlik beraberlik ve kardeşlik simgesi olarak sunulan Semah Gösterisinin ardından aşure ikramına geçildi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

Aşure ikramı öncesinde konuşan Alevi Dedesi Rıza Ulusoy öncelikle çevremizde yeterince düşman olduğunu belirterek bugünlerde birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımın olduğunu söyledi. Aşure Çorbasının Kerbalada yaşanan olaylar olmasaydı bugün belki de adından bile söz edilmeyeceğini söyleyen Ulusoy, “Kerbelada Hüseyin katledilmeseydi, bugün bu çorbayı içme gereği olmayacaktı” dedi. Birlik ve beraberliğin anlam kazandığı bu toplantının iyilik, güzellik ve kırgınlıkların bir tarafa bırakıldığı ve anlam kazandığı günler olduğunu söyledi. Tövbe duası ve Çorba duasının ardından konuklara aşure ikram edildi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ