Şımarık kaynaşma yemeği düzenledi

Şımarık kaynaşma yemeği düzenledi

"Kalite ve ucuzluğun adresi" sloganıyla Kırıkkale?de dev adımlarla yoluna devam Şımarık Mağazaları personeline birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.

KENDİLERİNİ TANITTILAR

Anadolu Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) binasında düzenlenen programa yaklaşık 100 kişi katıldı. Etkinliğe Çankırı Mağazası?nda bulunan personelde katıldı.  Yemeğin ardından programda slayt eşliğinde elemanlar tek tek isimleri okunarak kendini tanıttı. Her okunan isimde diğer arkadaşları tarafından alkışlandı. Saatler süren programda personel yeni dostluklar ve arkadaşlıklar edindi.

YENİLİKLERE AÇIK OLALIM

Programda birlik beraberliğin önemine değinen Şımarık Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aksoy,  gece de kısa bir konuşma yaptı. Sizler bizler için değerlisiniz diyerek sözlerine başlayan Aksoy,  "Sizler birey olarak Şımarık ailesine değer katmanız lazım. Benim sizden öncelikli ricam şu kendinizi çok ciddi manada geliştirmeye çalışın.  Hep beraber gelişmeye çalışalım ve yeniliklere açık olalım. Ne kadar çok kendimizi geliştirirsek Şımarık aile de gelişir. Şirketimiz, rızkımızın vesile olmaktan ziyade bir eğitim yuvası olsun.  Hepimiz de eğitim ile gelişelim.  Sizlerden bunu talep ediyorum. Arkadaşlar kendinizi geliştirin yeniklere açık olun ve bir aile olalım." dedi.

YENİ HEDEFLER VAR

Sözlerine devam eden Aksoy, "Bugün burada olabiliriz. Yarın başka yerde olabiliriz. Ama çok güzel anılarla buradan ayrılalım.  9 yıldır bu sektörde iş yaptık yeni hamlelerimiz oldu. 3-4 ayrı mağaza açtık ve daha da hedeflerimiz var. Şirketimiz ne kadar güçlü olursa, o gücün gölgesinde bizde o derece  güçlü ve ilerde oluruz. Sadece benim yapabileceğim bir iş değil. Sonuçta bir ekip işi biz buna ne kadar çok inanır ve güvenirsek o manada hem şirketimiz güçlenir hem kendimiz güçleniriz.   Hem de şirkete değer katarız hem de şirketimiz bize değer katar." diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİK

Teşekkür ederek sözlerine başlayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıfat Aksoy da,  şirketlerin kalkınması için birlik ve beraberliğin önemli olduğunu söyledi.

Rıfat Aksoy, ?Şımarık ailesi olarak hepinize teşekkür ediyorum. Buraya geldiniz ve hep birlikte olacağız inşallah. Bizim personel olarak sizlerle samimiyetimiz görüyorum ve biliyorum. Çünkü biz aileyiz. Personel demiyoruz, çalışan diyoruz. Elemanımız değil, çalışanımız diyoruz. Bizim için gerçekten bütün elemanlarımız çok kıymetlidir ve hiç kimsenin kimseden farklılığı yok. Hepsi bizim için değerlisiniz.

SİZLER KIYMETLİSİNİZ

Aksoy, konuşmasının devamında personelin önemine değinerek, "Sizden tek ricam bizim sattığımız ürünlerin 1 liralık olsun10 liralık olsun 100 liralık olsun bizim için personelimizde kıymetli sattığımız üründe önemli o ürünleri biz oraya ne şartlarla getirdik. Gerçekten kolay değil. Taşımasıyla, getirmesiyle, götürmesiyle gerçekten çok kıymetli ürünler. Siz de bu işte kıymetlisiniz ve değerlisiniz. Bundan sonra hepimiz bir aradayız. Bundan sonra bu bir adet olacak bir gelenek olacak inşallah. Hepimiz sürekli bir araya gelince paylaşacağız ve konuşacağız. İnşallah aile ve yapı olarak yolumuz açık olacak. Hepinize teşekkür ederim."

BİR ARAYA GETİRMEK

 Bu programı düzenlememizdeki asıl gayelerinin Şımarık ailesini bir araya getirmek olduğu vurgusunu yapan Şımarık Mağazaları Genel Müdür Kenan Çakırca,   ?Bu programın resmi olarak görülmesini arzu etmediğim için bazı konulara girmeyeceğim. Kurumumuz hakikaten gelişmekte olan bir kurum. Yani beraberce paylaşacağımız birçok şey olacağını düşünüyorum. Daha ileriye doğru gidebilmemiz için kurumumuza kendi işimiz diyebilmeliyiz. Yani herkes kendi işinin dışında zorunlulukları var. O kendi alanını bir sektörde kendi başına olmuyor. O dükkanı çalıştırıyormuş gibi sahiplenirken beraber çalışmak da hat safhadadır. Herkes sadece kendi bölümüyle alakalı değil. Her yönde her çaba kafa yormanızı rica ediyorum.? şeklinde konuştu.

EN İYİ OLMAK İÇİN

Mağazaların daha da büyümesi için müdürlerle sık sık toplantı yaptıklarını açıklayan Çakırca, "Genelde içyapıyla, kalkınmayla alakalı bir de kendi içimizdeki yapılanmayla beraber bilgileri paylaşıyoruz. Genelde bütün firmalar arzu ettiği personeli ile arzu ettiği mevzulardır.  Onları tekrar etmeyeceğim. Sadece sıfatlı konuşmayla alakalı bir şeyler söylemek istiyorum. Ulusal firmalar böyle yapıyor diye değil zaten böyle olması gerektiği için hitap ederken birbirimiz Mehmet Bey veya Gökçe Hanım diye hitap edilmesi kurumun profesyonel yapısını gösterir. Yani bazı öncelikli müşterilerimizin yanında birbirimize hitap ederken mutlaka bir sıfatla hitap etmemiz lazım. Ya Gökçe Hanım diye ya da Mehmet Bey diye hitap etmemiz gerekiyor. Bunu hakikaten rica ediyorum. Bunu bazı arkadaşlarımız unutuyor. Hatırlatmak amaçlı söylüyorum. Kurumsallaşma ile ilgili çalışmalarımız var. Bununla ilgili işimizi uygulamaya çalışıyoruz. Özellikle 2013 ün ocak ayından itibaren bütün işlerin düzenli bir yapıda kavuşmasını istiyorum. Bununla ilgili bazı bilgiler ve diyaloglar topluyoruz. Burada bazen zaman zaman ama bunları iyi niyetle yapmamız gerektiğini rica ediyorum. Yani bu evraklarla bizim aleyhimize olur mu diye bir düşünce oluştu. Kazandıkça kazanmak düşüncesinde olmamız lazım. Biz ne kadar güçlü olursak çalışanlarımız da güçlü yapıda olurlar. Ne kadar kurumsal yapıya sahip olursak kendilerine daha çok güvenirler. Bununla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Çok iyi niyetle yapıyoruz bunları. İyi niyetle de karşılanmasını hakikaten arzu ediyorum."dedi.

TEKNOLOJİYİ TAKİP EDİYORLAR

 Çakırca, ??Evet işe giriş-çıkışlarda parmak okuma cihazı kullanıyoruz ve halende kullanmaya devam ediyoruz. Burada yılbaşından sonra sistematik olarak uygulayacağız. Her gün bilgisayardan okutuyoruz, takip ediyoruz. Bugün falanca beyefendi 10dakika geç gelmiş veya erken çıkmış bunlar hep gözüküyor. İş yerinde disiplin olsun diye inşallah yılbaşından sonra bazı şeyleri uygulayacağız. Bunu müdür arkadaşlara da aktaracağız. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum. Evet artık saatlik ve günlük izin diye bir şey çıkarttık. Bundan sonra bu tür izinleri resmiyetle takip edeceğiz. Personellerimiz ile ilgili departmanlar oluşturduk. Çalışan arkadaşlarımız mutlaka işe daha çok sahiplenmeli ve çalıştığı kurumdan bir makam kazanmaya yönelmelik bu departmanları oluşturduk. Tabi müdür olacak şef olacak personel sorumlusu olacak yani reyon görevlisi bile bir makama sahip olmaya gayret etmeli. Hem böyle bir heyecanla istekle çalışma ortamı oluşmuş olur. Bunlarında karşılıklı maddi değerleri olacaktır. Hepinize hayırlı akşamlar diliyor ve hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.?? diye konuşmasını sonlandırdı.



tolgahan abar
28.11.2012 13:37:00
öncelikle güzel bir yemek oldu.bu programı düzenleyen Şımarık A.V.M. genel müdürümüz Kenan ÇAKIRCA`ya teş. ederiz..

1

Sevgililer Gününe Başkan Sürprizi

2

Güven ve Yıldız Ailelerinin mutlu günü

3

Öztürk ve Korucu ailelerinin mutlu günü

4

TK güzellik merkezi kısa sürede gözde oldu

5

Neşet Ertaş, bizler için bir okuldur, bir idoldür

6

Dizi oyuncusundan saygısız ifadeler

7

Birlik ve beraberlik için güçlü olmak lazım