Silah müzesi için geri sayım! İnşaat çalışmaları sürüyor

Silah müzesi için geri sayım! İnşaat çalışmaları sürüyor

Yıllardır MKE Silah Fabrikası içerisinde bulunan ‘Silah Müzesi’nin şehir merkezine taşınması amacıyla yapılan inşaat çalışmaları hızlı şekilde sürüyor

Yıllardır MKE Silah Fabrikası içerisinde bulunan ‘Silah Müzesi’nin şehir merkezine taşınması amacıyla yapılan inşaat çalışmaları hızlı şekilde sürüyor. Şehrin tarihini yansıtacak olan müzede, Osmanlı tarihinden günümüze kullanılan silahlar ve çeşitli envanterler yer alacak.

VATANDAŞLAR MÜZEYİ GEZEBİLECEK

İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan ve 43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale’de, geçmiş tarihten günümüze kadar kullanılan silahların sergilenmesi amacıyla yapılan müze inşaat çalışmaları hızlı şekilde ilerliyor. Yıllardır MKE Silah Fabrikası içerisinde bulunan ‘Silah Müzesi, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı civarındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte halka açılabilecek.

BÜYÜK BİR GÖRSELLİK OLUŞTURACAK

Vali Yunus Sezer, yapımı devam eden MKE Silah Müzesi inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, “Kırıkkale'nin tarihini yansıtacak, açık ve kapalı sergi alanlarıyla büyük bir görselliği oluşturacak müzemizde çalışmalar sürüyor. Kırıkkale’nin tarihi geçmişini, Osmanlı’dan günümüze kullanılan silahlar ve çeşitli envanterler gibi ürünler bu müzede yer alacak. Kırıkkale için gereken hassasiyeti göstererek, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız