Silah İhtisas OSB yatırımcı bekliyor

Silah İhtisas OSB yatırımcı bekliyor

TÜRKİYE´DE İLK VE TEK...

Silah İhtisas OSB yatırımcı bekliyor

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Türkiye´de ilk olan ve altyapı çalışmaları tamamlanan Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde incelemelerde bulundu. Haktankaçmaz, önümüzdeki aydan itibaren uygun bulunan firmalara arsa tahsisinin başlayacağını açıkladı

TÜRKİYE´NİN İLK VE TEK BÖLGESİ

Türkiye´nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olan Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi´nde alt yapının tamamlandığını açıklayan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB´ de incelemelerde bulundu. İncelemeleri sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Haktankaçmaz, Silah İhtisas OSB´nin sadece Kırıkkale için değil, Bölge için, Türkiye için ekonomik anlamda çok ciddi bir cazibe merkezi olacağını ve çok ciddi bir katkı yapacağını düşündüğünü ifade etti.

MÜTEŞEBBİSLER YATIRIM YAPABİLİR

Silah İhtisas OSB´nin altyapısının bittiğini ve müteşebbislerin yatırım yapması için her şeyiyle hazır bir Organize Sanayi Bölgesi haline geldiğini vurgulayan Vali Haktankaçmaz, ?Makina Kimya Endüstrisi Kurumuna ait Arpalık Çukuru mevkiindeki 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak organize sanayi bölgesinde (OSB) altyapı çalışmalarına yaklaşık 20 milyon lira harcandı. Yatırım teşviklerinde 4. bölgede yer alan Kırıkkale´de, Silah İhtisas OSB´ye yatırım yapacak girişimciler, 5. bölge teşvikinden yararlanabilecek. OSB içinde tahsis edilecek 64 parsel bulunuyor? dedi.

YATIRIM TALEPLERİ ALINIYOR

Silah İhtisas OSB´nin alt yapısının tamamlanmasıyla beraber, burada yatırım yapmayı planlayan firmaların yatırım taleplerinin alınmaya başlandığını da ifade eden Vali Haktankaçmaz, "Tahsis talepleri uygun bulunan firmalara kasım ayı içerisinde arsa tahsisleri yapılacak. Tamamıyla müteşebbislerin yatırım yapması için her şeyi hazır bir OSB oldu. Doğalgaz da bu altyapının içerisinde. Geçen hafta Silah İhtisas OSB müteşebbisleriyle bir toplantı yaptık. Arsaların birim metrekare fiyatını belirledik. Biz, daha bu OSB´mizi tanıtmadan çok talep aldık. Onları değerlendiriyoruz. Bu talepler içerisinde birkaç yatırımcı firmanın yeterliliği ve ciddiyeti bakımından araştırma ve istihbari çalışmalarının ardından ön tahsisleri yaptık. Bu firmalardan biri 2 ay içerisinde kazmayı vuracak. İnşallah 3-4 ay içerisinde fabrika bloklarının yükseldiğini göreceğiz" dedi.

TEKNOKENT YATIRIMCI İÇİN AVANTAJ

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´nin en önemli avantajlarından birisinin de üniversite içerisindeki TEKNOKENT olduğunu söyleyen Vali Haktankaçmaz, " Bundan sonra Kırıkkale Silah İhtisas OSB ve TEKNOKENT olarak yapacağımız şey tanıtım faaliyeti olacak. Kasım ayı içerisinde Savunma Sanayi Müsteşarlığınca özellikle silah ve savunma sanayi konusunda Ankara´da bir çalıştay düzenlenecek. O çalıştaya bizde katılıp hem Silah İhtisas OSB olarak, hem de TEKNOKENT olarak bir tanıtım yapacağız? şeklinde konuştu.

GEZİYE DİĞER YETKİLİLERDE KATILDI

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´deki incelemelerde, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Okan Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, OSB Müdürü İbrahim Erol ile KOSGEB Müdürü Ali Sevinç de hazır bulundu.

HABER: Murat Karadağ



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü