Sigortacıların sorunları çözmek istiyoruz

Sigortacıların sorunları çözmek istiyoruz

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, kentte bulunan sigortacıların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi. Sigortanın, insanların güvencesi olduğunu belirten Gök, deprem kuşağında bulunan Kırıkkale'de deprem sigortasının yaptırılma

İNSANIN GÜVENCE KAYNAĞI

Kırıkkale Ticaret Odası tarafından MKE Lokali’nde Sigorta acenteliği istişare toplantısı gerçekleştirildi. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Kırıkkale’de bulunan sigortacıların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi. Herkesin sigorta kapsamına girmesi gerektiğini belirten Gök, sigortanın insanların güvencesi için önemli olduğunu bildirdi. Kırıkkale’nin deprem kuşağında olduğunu belirten Gök, deprem sigortasının yapılması gerektiğini kaydetti. Gök konuşmasını devamında, “Sigorta Acenteliği 5684 sayılı sigortacılık yasası öncesinde bir meslekten ziyade, sanki yan bir meslekmiş gibi algılanmaktaydı.

 

İTİBARLI KİŞİLERSİNİZ

“Ancak günümüzde söz konusu yasanın çıkarılmasıyla birlikte sigorta acentelerimiz hem ciddiyet, hem şahsiyet hemde itibar kazanmıştır. Sizler son derece itibarlı, saygılı giderek gelişen bir mesleğin üyelerisiniz. Bu bağlamda, biz Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sigortacılık Sektörü ile ilgili hem sorunların çözümünde hem geliştirilmesinde hem de yönlendirilmesi noktasında elimizden gelen katkıyı gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Unutmayalım ki, mesleğin itibarının yücelmesi, o mesleği yapanların mesleklerine sahip çıkması ile mümkün olacaktır.”dedi.

 

SIKINTILAR ELE ALINMALI

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Yalçın, sigorta denildiği zaman ilk akla gelenin ne olduğu konusunda düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, “Sigorta uygulanış şekli ve başlangıç tarihi olarak baktığınız zaman Milattan Önce 1800`lü yıllara kadar tarihi dayanmaktadır. Kırıkkale’de sigorta acenteleriyle bir araya gelmemiz ve bu bağlamda sigortacılığı masaya yatırmamız, acentelerin sorunları ve sigorta sektöründe yaşanan sıkıntıların ele alınmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda biz sigorta sektörünün tüm sorunlarını hem de üyelerimizin sorunları, özel sektördeki sorunları arkadaşlarımızın çalışmaları sayesinde asgariye indirme konusunda yoğun bir gayret içerisindeyiz” dedi.

 

SANAYİ ŞİRKETLERİNİN ÖNEMİ

Sigorta sektörünün çok ciddi her iki tarafında sıkıntıların olduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi:“Gerek sigorta acentelerinin, sigorta şirketlerinin, garanti altında, sigorta ettikleri firmaların kişilerin en azından bugün Türkiye de ulaştığı potansiyel açısından çok ciddi, irdelenmesi gereken sıkıntılar var. Özellikle son yıllarda sanayi tesislerinin sigortalı olmasında sigorta şirketlerinin biraz daha kucaklayıcı olmak yerine çok seçici politika izlediklerini belirtmek istiyorum” diye konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ