Sığınmacıların Ekmek mücadelesi

Sığınmacıların Ekmek mücadelesi

Vatanlarından uzak Türkiye’de yaşamak zorunda kalan sığınmacıların çocuklarının büyük çoğunluğu okul yerine sokakta hurda kağıt toplayarak aile bütçesine katkı vermeye çalışıyorlar.

OKUL YERİNE SOKAKTALAR

Kendi öz vatanlarından uzak başka ülkelerde yaşamak zorunda kalan ailelerin dramı bitmek bilmiyor. Havaların soğumaya başladığı şu günlerde hayatları daha da zorlaşan ailelerin çocukları da bu yaşantının zorluğunu küçük bedenlerinde hissediyorlar. Küçük yaştaki çocuklar okul yerine sokakta kağıt toplayarak ailelerine bütçelerine katkı yapmaya çalışıyorlar.

 

SOKAKTA KAĞIT TOPLUYORLAR

Bir çoğunun oturma izinleri olmadığı için çocukları okula gidemeyen sığınmacı ailelerin çocukları okul yerine sokaklarda kağıt, naylon ve benzeri atıkları toplayarak evlerine ekmek parası kazanmaya çalışıyorlar. Kırıkkale’de sayıları her geçen gün artan ailelerin çocuklarının birçoğu da pazarlarda el arabası ile taşımacılık yaparak ekmek parası kazanmaya çalışıyorlar.

 

GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞIYORLAR

Kırıkkale’de İstanbul Caddesi ve çevresindeki mağazalar kapandıktan sonra dışarıya bıraktıkları veya çöpe attıkları karton mukavva kutuları el arabasıyla toplayan 11 yaşındaki Suriye’li Ali Ömer Abuhavata ve arkadaşı her gün buralardan topladıkları kartonları biriktirerek diğer kağıt toplayıcılarına sattıklarını söylediler. Günde 8-10 kilo karton topladığını belirten Ramazan iki üç günde bir 15-20 lira para kazandıklarını parayı annesine verdiğini söyledi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ