Sığınmacılara sahip çıkıyoruz

Sığınmacılara sahip çıkıyoruz

Kırıkkaleliler, Suriyeli sığınmacılara sahip çıkıyor. Kırıkkalelilerin Suriyeli sığınmacıları Belediyenin başlattığı Kardeş aile” uygulaması kapsamında sığınmacılarla kardeş aile olarak, `ensar ve muhacir` kültürünü yaşatmaya çalıştıkları öğrenildi.

BELEDİYE DAHA ÖNCE BAŞLATMIŞTI

Kırıkkale Belediyenin başlattığı kardeş aile uygulaması kapsamında yıllardır süren iç savaş yüzünden ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyeli sığınmacıların şehirdeki yaşama ayak uydurmalarını sağlamak ve insanlarla birlikte yaşamalarına imkan sağlamak amacıyla sığınmacı ailelere konut, eğitim, iş ve dil öğrenimi konularında destek veriliyor. Uygulama kapsamında Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da Kurtuluş Mahallesi Menderes Caddesi`nde 3 katlı bir apartmanın 2`inci katında oturan Abou Hasan ailesiyle kardeş aile oldu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMIŞTI

Saygılı,konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da Kırıkkale’de bu yönde yaptığı açıklamalar kapsamında sığınmacıların şehirde yaşam koşullarını iyileştirmek için çaba harcadıklarını söyledi. Zaygılı   Kırıkkale`de bin 500 civarında sığınmacı konumunda misafirin bulunduğunu ve bunlardan 13 ailenin Suriyeli olduğunu söyledi. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ifade eden Saygılı, "Kırıkkale`de yaşayan ailelerimizi, misafir konumunda olan ailelerle kardeş yaptık. Onların ihtiyaçlarının giderilmesi, yaşamlarını daha kolay hale getirebilmek için gayret ediyoruz. Geçmişimizden gelen misafirperverliğimizi onlara göstermek istedik” diye konuştu. Saygılı Sığınmacı ailelerin çocuklarının öğrenimlerini Kırıkkale`de sürdürebilmeleri için gerekli girişimlerde bulunduklarını ve bu konuda ilgililerle temas halinde olduklarını da söyledi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ