Sığınmacılar tehdit ediyor!

Sığınmacılar tehdit ediyor!

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR. KARIŞTIKLARI OLAYLARIN BOYUTLARI BÜYÜYOR

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR. KARIŞTIKLARI OLAYLARIN BOYUTLARI BÜYÜYOR

Sığınmacılar tehdit ediyor!

Yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de sayıları her geçen gün artan sığınmacıların karıştığı olayların ardı arkası kesilmiyor. Özellikle vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde olay çıkartarak emniyetin kayıtlarında yer alan sığınmacılar darp, hırsızlık, hatta fuhuş gibi birçok gayrı meşru olaylarla tüm kesimleri tehdit ediyorlar.

İŞYERİNE SALDIRDILAR ÇALIŞANLARI DARP ETTİLER

Son olarak önceki gün gece bir işyerine saldıran sığınmacı kadınlar işyeri sahibini ve çalışanlarını darp ettiler. Aynı bölgedeki ikinci olayda ise yine sığınmacılar olay çıkartarak emniyeti teyakkuza geçirdiler. Atatürk Bulvarındaki bir apartman dairesinde oturan ve sayıları bilinmeyen Afganlı genç kızlar caddede adeta terör estiriyorlar.

GİYİMLERİ VE DAVRANIŞLARIYLA DİKKAT ÇEKİYORLAR

Giyim ve davranışlarıyla cadde esnafı ve çevre sakinlerini rahatsız eden genç kızlar apartman sık sık olay çıkartarak adeta terör estiriyorlar. Kötü alışkanlıkları da olduğu iddia edilen kızlardan bazıları buradaki bazı işyerlerinde de zaman zaman garson olarak çalışıyorlar. Bu kızlara buradaki bazı esnaflar az ücretle iş vererek sıkıntıların artmasına sebep soluyorlar.

SIĞINMACILARDAN EMNİYET GÖREVLİLERİ BİLE USANMIŞ

Yaklaşık 4-5 yıldan bu yana Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi Kırıkkale´de de sayıları resmi rakam dışında bir hayli fazla olan sığınmacıların karıştığı olaylar emniyet güçlerini bile usandırmış. Hemen hemen her mahallede daha çok kullanılmayan izbe evlerde barınan ve ne yaptıkları, nerden gelip nereye gittikleri bilinmeyen sığınmacılar kendilerine gösterilen ilgi ve alakaya minnet duymaları gerekirken her türlü gayri meşru suça bulaşıyorlar.

HER YERDE RASTLAMAK MÜMKÜN ÖZELLİKLE PARKLARDA

İnsanların sıcak yaklaşımını suiistimal eden sığınmacılar özellikle park ve bahçelerde ortak kullanım alanlarında kendi vatandaşı olmayanları, yaptıkları hareketlerle rahatsız ediyorlar. Ramazan ayı süresince Cumhuriyet Meydanı, Şehitler Parkı gibi vatandaşların yoğun olduğu bölgeleri adeta ablukaya alan sığınmacılar kendilerine gösterilen alakayı da kötüye kullanıyorlar. İçlerinde gerçekten masum ve mağdur olanlar ise kendilerine tanınan haklardan yararlanamadıkları gibi pek sokağa bile çıkmıyorlar. Durum böyle devam ederse sıkıntının giderek büyümesi kaçınılmaz görünüyor.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ