Sığınmacılar sosyal hayata dâhil edilecek

Sığınmacılar sosyal hayata dâhil edilecek

HEDEF KİTLE 1070 SIĞINMACI

Sığınmacılar sosyal hayata dâhil edilecek

Kırıkkale´de ?Sığınmacıların Sosyal Ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi? Kapsamında Futbol Etkinliği Düzenlendi. Halı Sahada düzenlenen etkinliğe katılan sığınmacılara forma hediye edildi.

KALKINMA AJANSI DESTEKLİYOR

Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Bahşılı Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kırıkkale Sevgi Anneleri Derneği ve Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nün ortak projesi ile hayata geçirilen "Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi´´ kapsamında, Osmangazi Atlantik Futbol Sahasında, futbol etkinliği düzenlendi.

KARŞILAŞMAYI PROTOKOL İZLEDİ

Düzenlenen futbol etkinliğine, Kırıkkale Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, İl Müftüsü Bekir Gerek ve davetliler katıldı.

HEDEF KİTLE 1070 SIĞINMACI

Proje kapsamında hedef kitle olarak 1070 sığınmacıya destek ve yardımda bulunulmasının planlandığı, proje paydaşlarının ortak çalışmalarıyla bölge genelinde ki sığınmacı konumunda bulunan kişilere Türkçe dil eğitimi, kamu kurumlarının tanıtılması, bölge halkı ile kaynaşmayı sağlayacak sosyal aktivitelerle sığınmacıların sosyal hayata entegrasyonu sağlanmaya çalışıldığı belirtildi.

FORMA HEDİYE EDİLDİ

Programda daha sonra, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar tarafından, sığınmacılara forma hediye edildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü