Sığınmacılar bizim misafirlerimizdir

Sığınmacılar bizim misafirlerimizdir

SIĞINMACILAR İÇİN KURSLAR DÜZENLENİYOR

Sığınmacılar bizim misafirlerimizdir

Yabancıların uyumunu kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen kurslar toplantıyla Kırıkkale´de bulunan Suriye ve Irak uyruklu yabancılara anlatıldı. Yabancılara bazı uyarılarda da bulunan İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, ?Siz bizim misafirimizsiniz. Parklarda gezerken insanları rahatsız edecek davranışlardan uzak durun? diye konuştu.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında Nisan 2016 yılında imzalanan Türkiye de ki yabancıların uyumunu kolaylaştırmak amacıyla Türkçe Dil Kursları, Uyum kursları Mesleki ve Sosyal Becerilerinin yükseltilmesine yönelik kursların düzenlenmesine dair imzalanan İşbirliği kapsamında toplantı düzenlendi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Kırıkkale´de ikamet eden yabancılara verilen kimlik ve geçici Yabana kimlik no ile kamu kurumlarından hizmet anlamında sorun yaşanmaması ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi anlamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sağlık İl Müdürlüğü, Çalışma ve iş Kur Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerince sunumlar yapılarak bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Akkaya, İŞKUR Müdürlüğünden Rıza Bütün, Halk Sağlığı Şube Müdürü Abide Aksungur, SYDV´den Burcu Varlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Abdurrahman Salur birer sunum yaparak kendi kurumlarının verdiği hizmetleri anlattı.

SIĞINMACILAR İÇİN KURSLAR DÜZENLENİYOR

Toplantının amacı ve hedefleri konusunda açıklamalarda bulunan İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan ?Milli Eğitim Bakanlığımız ile İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü arasında bir anlaşma mevcut. Bu anlaşma çerçevesinde Türkiye´de yaşayan yabancılara yönelik halk eğitim müdürlüğünün açmış olduğu, Türkçe Dil Kursları, Uyum kursları, mesleki ve sosyal kurslar düzenlenmektedir. Ayrıca ilimizde ikamet eden tüm yabancılara yönelik göç idaresinin verdiği kimlik ile yabancılar Sağlık, Eğitim, Sosyal yardımlar ve diğer yardımlardan faydalanmaktadır. Bu çerçevede Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sağlık İl Müdürlüğü, Çalışma ve iş Kur Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerimiz buradalar. Bu kurum müdürlüğü yetkililerimiz kurumlarının yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptılar? diye konuştu.

ÇEVRENİZE RAHATSIZLIK VERMEYİN

Diğer taraftan Kırıkkale´de bulunan yapancılara bazı uyarılarda bulunan İl Müdürü Erdoğan ?Akşamları Göç İdaresi personelimiz Atatürk Bulvarı, Saat Kulesi, Şehitler Parkı ve yeni açılan Büyük Şehir parkında sivil olarak gezmekteler. Sizler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin misafirlerisiniz. Siz ve çocuklarınız parklarda gezerken, çevreye rahatsızlık vermemenizi istiyorum. Tabi ki parklar gerek Türk vatandaşları gerekse misafirlerimiz için yapılmış yeşil alanlardır, ama bu alanların insanlara rahatsızlık vermeden kullanmak hepimizin insani görevidir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum? dedi.

HABER: Arzu Kayır



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü